15:47:45 15.08.2022
Stiri

Cetăţenii germani preferă maşini care să utilizeze carburanţi ecologici, NU vehicule electrice

Actualitate 30.11.2021 08:59 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
Cetăţenii germani preferă maşini care să utilizeze carburanţi ecologici, NU vehicule electrice Unsplash


Majoritatea cetăţenilor germani preferă menţinerea motoarelor cu ardere internă prin utilizarea de carburanţi ecologici, în detrimentul vehiculelor electrice, în ceea ce este, conform revistei Focus, un semnal adresat noii coaliţii guvernamentale, care vrea investiţii în motoare electrice.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Forsa la cererea Asociaţiei germane a Companiilor Mijlocii din domeniul Petrolier (Uniti), 79% dintre şoferii din Germania vor maşini propulsate cu motoare cu ardere internă alimentate prin carburanţi ecologici sintetici, precum benzina sintetică, motorina sintetică, gazul natural comprimat, biometanul sau biokerosenul.

Conform sondajului, 58% dintre germani nu vor să utilizeze vehicule cu motoare electrice, iar 64% se opun introducerii de restricţii de circulaţie pentru actualele vehicule cu ardere internă.

Sondajul este un semnal adresat noii coaliţii guvernamentale de la Berlin, formată din Partidul Social-Democrat (SPD), Alianţa ’90/Verzi şi Partidul Liber-Democrat (FDP). Noul guvern, care va fi condus de cancelarul Olaf Scholf, a anunţat investiţii în electromobilitate, în dezvoltarea de vehicule autonome şi în infrastructura staţiilor auto de încărcare cu electricitate. „Obiectivul este să ajungem la cel puţin 15 milioane de autoturisme electrice până în 2030”, conform programului de guvernare.

Germania nu a stabilit un termen de renunţare la motoarele auto

Ralf Diemer, preşedintele Alianţei germane pentru Combustibili Sintetici Ecologici, s-a declarat dezamăgit de programul de guvernare. „Există un sistem european pentru dezvoltarea de noi tipuri de vehicule. Dacă sunt dorite maşini care să utilizeze carburanţi ecologici, atunci acestea trebuie incluse în cotele prevăzute pentru reducerea flotelor care emit dioxid de carbon. Noul guvern pierde această oportunitate”, afirmă Ralf Diemer, citat de descopera.ro.

Guvernul în exerciţiu al Germaniei, condus de cancelarul Angela Merkel, a anunţat la recenta Conferinţă ONU pe tema Climei (COP26) că nu se va alătura unei iniţiative privind fixarea unui termen de renunţare la motoarele auto cu ardere internă, Berlinul semnalând intenţia de a dezvolta combustibili sintetici cu emisii extrem de reduse. „Germania nu va semna acum o astfel de iniţiativă. Tehnologia motoarelor cu ardere internă pe bază de combustibili fosili va fi abandonată în anul 2035. Dar tehnologia motoarelor cu ardere internă va continua. Noi vrem să atingem neutralitatea climatică prin combustibili sintetici şi să dobândim un avantaj tehnologic”, declara pe 10 noiembrie ministrul Transporturilor în exerciţiu, Andreas Scheuer, citat de publicaţiile Die Welt şi Handelsblatt.

Practic, în afară de investiţiile în vehicule cu propulsii hibride şi electrice, Guvernul în exerciţiu al Germaniei a semnalat intenţia de a continua dezvoltarea motoarelor cu ardere internă, dar prin utilizarea combustibililor sintetici cu emisii poluante reduse, precum benzina sintetică, gazul natural comprimat sau biometanul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md