08:50:42 26.03.2019
 
Stiri

CENTENAR // Studenți și profesori din R. Moldova, la o tabără de vară peste Prut, organizată de Universitatea din Suceava

Știri 16.07.2018 16:39 Vizualizări560 Autor: Ziarul National
CENTENAR // Studenți și profesori din R. Moldova, la o tabără de vară peste Prut, organizată de Universitatea din Suceava SuceavaLIVE

Studenţi şi cadre didactice din Republica Moldova și Ucraina participă, în această săptămână, la Vatra Dornei, la Şcoala de vară organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) în contextul Centenarului Marii Uniri, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Şcoala de vară „Interculturality and Tolerance: Values for the Future Europe”, ce se desfăşoară în perioada 16-21 iulie, se află la cea de a XVI-a ediţie, fiind inclusă în proiectul CNFIS-FDI-2018-0477 - Promovarea Internaţionalizării USV.

„Organizat în anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul devine cea mai bună oportunitate de a prezenta valorile culturii şi civilizaţiei româneşti, precum şi de a scoate în evidenţă una din trăsăturile fundamentale ale regiunii istorice Bucovina, şi anume, evoluţia şi cooperarea paşnică a etniilor convieţuitoare în acest spaţiu. La Şcoala de Vară sunt aşteptaţi 39 de studenţi şi cadre didactice din Ucraina şi Republica Moldova, de la Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich" din Cernăuţi, Instituţia Privată de Învăţământ Superior „Universitatea Bucovineană" din Cernăuţi, Universitatea de Stat a Moldovei din Chişinău şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi”, precizează sursa citată.

Expunerile lectorilor prezenţi în cadrul Şcolii de Vară vor viza teme din domenii precum istorie, cultură şi civilizaţie, ştiinţe politice sau antropologie culturală.

Toate universităţile reprezentate la Şcoala de Vară, cu excepţia Instituţiei Private de Învăţământ Superior „Universitatea Bucovineană" din Cernăuţi, fac parte, alături de USV, din Consorţiul Universităţilor din Republica Moldova, Romania şi Ucraina (CUMRU), înfiinţat în anul 2011.

Totodată, un grup de 12 studenţi suceveni, însoţiţi de prof. univ. dr. Olimpia Mitric şi asist. univ. dr. Angela Robu va participa la acţiunile Şcolii de Vară organizată de către Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich" din Cernăuţi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2019 09:14 Nicolae Negru Martir sau violator, cu palma sau cu ...

22.03.2019 09:51 Nicolae Negru Alegerile s-au încheiat, dar campania...

18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce coaliție de guvernare credeți că va fi formată în R. Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md