10:39:00 22.07.2024
Stiri

Celine Dion, dezvăluiri cutremurătoare despre boala neurologică cu care se confruntă. Când a fost, de fapt, diagnosticată artista: „Nu știam ce se întâmpla…”

Actualitate 11.06.2024 18:29 Vizualizări1404 Autor: Ziarul National
Celine Dion, dezvăluiri cutremurătoare despre boala neurologică cu care se confruntă. Când a fost, de fapt, diagnosticată artista: „Nu știam ce se întâmpla…”


În 2022, Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu „Stiff Person Syndrome”, o boală neurologică rară și incurabilă. Într-un interviu ce va fi difuzat în curând pe NBC, artista, în vârstă de 56 de ani, a mărturisit cu lacrimi în ochi că, de fapt, se confruntă cu această boală de 17 ani.

Dion i-a spus gazdei emisiunii Today, Hoda Kotb, că a fost o adevărată povară să ascundă adevărul, explicând că trebuia să se comporte ca un „erou” în timp ce, în secret, simțea că „trupul o lasă”. „Povara minciunii a devenit prea mare”, a mărturisit artista, recunoscând că ascunderea adevărului față de „oamenii care au ajutat-o să ajungă unde este” a fost un chin „prea greu” de suportat.

Într-un fragment al interviului care va fi difuzat integral pe NBC, Celine a explicat că atunci când a început să își dea seama că ceva nu era în regulă, nu și-a luat „timpul necesar” pentru a înțelege ce se întâmpla.

„Nu știam ce se întâmpla [cu mine]”, a spus ea. „Nu mi-am luat timpul necesar… ar fi trebuit să mă opresc, să-mi iau timp să înțeleg. Și ca și când nu era suficient, și soțul meu lupta pentru propria lui viață”, a mai declarat Dion, făcând referire la partenerul său, René Angélil, care a decedat din cauza cancerului în 2016.
„Trebuia să-mi cresc copiii, trebuia să mă ascund, trebuia să încerc să fiu un erou – în timp ce simțeam că trupul meu mă părăsește”, a continuat ea. „[Mă țineam] de visurile mele”.

Dar ea a spus că în cele din urmă „minciuna” a devenit „prea greu de suportat”, adăugând: „Minciuna pentru mine a fost… Povara era prea mare. Să îi mint pe cei care m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi, nu am mai putut face asta”.

Într-o altă parte a interviului său de la NBC, artista a descris cum este să cânte având această afecțiune.

„Este ca și cum cineva te sugrumă. Este ca și cum cineva îți împinge laringele/faringele.”

Ea a adăugat că îi este greu să-și controleze vocea din cauza „spasmelor”.

Iar boala nu afectează doar vocea ei, a continuat ea, „[Spasmele] pot fi și în abdomen, pot fi și în coloană, pot fi și în coaste”.

„Dacă îmi îndrept picioarele, ele rămân [blocate în acea poziție] sau dacă gătesc – pentru că îmi place să gătesc – degetele, mâinile mele se blochează într-o anumită poziție”.
„La un moment dat, am avut coaste rupte pentru că uneori, când boala este foarte severă, poate rupe și câteva coaste”, a împărtășit ea.

Cântăreața va lansa luna aceasta Documentarul I Am: Celine Dion. În trailer, Dion a vorbit onest despre cum această afecțiune i-a schimbat viața, obligând-o chiar să ia o pauză de la cariera sa muzicală.
„Muncesc din greu în fiecare zi, dar trebuie să recunosc, a fost o luptă. Îmi lipsește atât de mult”, a spus câștigătoarea premiului Grammy în trailer-ul documentarului. „Îmi lipsesc oamenii”, a adăugat Celine Dion cu lacrimi în ochi.

Cu toate acestea, artista în vârstă de 56 de ani a precizat că este hotărâtă să se întoarcă pe scenă.

„Dacă nu pot alerga, voi merge pe jos. Dacă nu pot merge, mă voi târî. Și nu mă voi opri. Nu mă voi opri”.

În documentar, Celine Dion, care avea doar 13 ani când și-a lansat primul album, analizează, de asemenea, traiectoria carierei sale, spunând: „Mi-am văzut viața și îmi place fiecare bucată din ea”.

Artista mai adaugă și că, deși melodiile înregistrate în studio „sună grozav”, nimic nu se compară cu momentele în care e pe scenă și „creează magie”.

„Nu este greu să faci un spectacol, să știi. Este greu să anulezi un spectacol”, a mai declarat Celine Dion în noul său documentar.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md