08:01:03 19.06.2024
Stiri

Celine Dion are 13 frați și surori. Cum arată familia ei, care i-a insuflat dragostea pentru muzică

Actualitate 20.05.2024 15:59 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National
Celine Dion are 13 frați și surori. Cum arată familia ei, care i-a insuflat dragostea pentru muzică


Celine Dion vine dintr-o familie mare, cu 14 copii, dintre care ea este cea mai mică. Cei mai mulți dintre frații și surorile ei sunt, de asemenea, muzicieni înzestrați.

Cu toții s-au născut și au crescut în Quebec, Canada.

Denise, Clement, Claudette, Liette, Michel, Louise, Jaques, Daniel, Ghislaine, Linda, Manon, Paul și Pauline sunt cei 13 frați și surori alături de care a crescut marea stea Celine Dion.

Cu toții au fost expuși de mici la muzică și mulți dintre ei au și ales cariere în domeniu. Cel mai bine s-a descurcat, însă, mezina Celine. Deși era de-o șchioapă, mergea cu frații și surorile ei în baruri și restaurante, acolo unde aceștia cântau. "Adormeam pe scaune în timp ce ei cântau", spunea, în 1994, aceasta, amintește Pro FM.

Fratele ei, Michel, chiar a declarat la un moment dat: „În timp ce mama pregătea prânzul sau făcea alte treburi, aveam grijă de Celine. Eram într-o trupă de rock and roll și o luam cu mine la concerte”.

Devotamentul fraților și surorilor ei pentru muzică a avut un mare impact asupra carierei viitoarei câștigătoare de premii Grammy. „Mulți dintre ei sperau să fie cântăreți de succes. Am văzut efortul și munca grea pe care le-au depus în visurile lor nerealizate. Dacă am succes, o fac și pentru ei, și pentru mine”, spunea Celine în revista People, cu ani în urmă.

Pe lângă faptul că i-au arătat cum funcționează industria muzicală, familia artistei i-a rămas alături personal și profesional, multe dintre rude având roluri în echipa ei. Michel i-a fost manager de turneu, iar Pauline a pus bazele fan clubului ei. Jaques a ajutat-o să scrie și să înregistreze prima ei piesa, "Ce n'etait qu'un rêve", pe când ea avea 12 ani, iar Michel a fosit cel care i-a trimis caseta lui Rene Angelil, cel care i-a devenit mai apoi manager și, peste ani, soț.

Fratele lui Celine, Daniel, a murit de cancer la 59 de ani, în 2016, la doar două zile după ce și soțul artistei, Rene Angelil, s-a stins din cauza aceleiași maladii.

frate celine dion

Daniel Dion, fratele lui Celine Dion, a murit la 59 de ani. / Foto: Profimedia


Sora ei, Manon, al 11-lea copil al familiei, a lucrat ca asistenta sa personală.

S-a ocupat, de asemenea, de părul lui Celine în turneul susținut de artistă în 14 țări, în 1999, scrie People.


Doi dintre frați sunt gemeni

Paul și Pauline, copiii născuți chiar înaintea lui Celine, sunt gemeni, așa că genele au rămas în familie și cântăreața, la rândul ei, are băieți gemeni.

Paul este antreprenor și este implicat și în fundația mamei sale, Fondation Maman Dion, în timp ce Pauline este cea care a pus bazele primului fan club Celine Dion, în anii '80, care a devenit, în timp, unul internațional și a fost preluat de casa de discuri a artistei.

Celine Dion ar fi oferit 100 000 de dolari fiecărui frate

„Este apropiată de toți frații ei”, declara o persoană din interior, pentru People, în 2016. Și artista pare că nu i-a uitat când s-a îmbogățit. În 2017, sora ei, Claudette, le-a povestit celor de la Le Journal de Montreal că Celine și soțul ei, Rene, le-au dat tuturor fraților și surorilor câte 100 000 de dolari la o petrecere în familie.

Cadoul a ajutat-o pe Claudette să-și plătească ipoteca și datoriile, mai ales că atunci trăia din șomaj.

celine dion familie

Familia lui Celine Dion, în 2008, la Paris, când artista a fost premiată de Nicolas Sarkozy / Foto: Profimedia

Celine Dion a crescut în Canada, într-o familie săracă, dar fericită

Celine Dion este acum una dintre cele mai bogate vedete din lume. Averea ei este estimată la circa jumătate de miliard de dolari. A crescut, însă, fără privilegii financiare. În copilărie, casa familiei era foarte aglomerată, fiind 14 copii și doi adulți. „Nu am avut dormitorul meu. Dormeam 3-4 în același pat”, spunea ea.

Familia Dion a fost una mai mult decât modestă, dar fără să-i lipsească dragostea.


Cine au fost părinții artistei

parinti celine dion

Părinții lui Celine Dion / Foto: Profimedia

Tatăl lui Celine a fost, la rândul lui, muzician, dar și măcelar. Adhemar Dion s-a căsătorit cu vedeta tv Therese și s-au bucurat de familia lor mare.

Celine spunea, ca un exemplu al forței interioare și de convingere a mamei ei, că tatăl nici nu-și dorea copii, dar Therese l-a convins să aibă nu unul, ci 14.

În 2003, Adhemar a murit, la 80 de ani, iar mama lor s-a stins în 2020, la 92 de ani.

Când Celine avea 14 ani, mama ei a însoțit-o la primele concerte departe de casă, în Japonia și Europa.

„Mama, dacă aș putea fi măcar pe jumătate la fel de puternică precum ai fost tu, ar fi cea mai mare reușită a mea”, spunea, la un moment dat, Celine despre cea care i-a dat viață.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md