00:40:09 21.11.2018
 
Stiri

FOTO // Cel mai lung coridor din lume. Este format din 666 de arcade și a fost construit în secolul al XII-lea

Știri 15.10.2018 19:30 Vizualizări1152 Autor: Ziarul National
FOTO // Cel mai lung coridor din lume. Este format din 666 de arcade și a fost construit în secolul al XII-lea Sursa: cunoastelumea.ro

Pe un deal împădurit, la aproximativ 300 de metri deasupra orașului Bologna, se află Sanctuarul Madonnei din San Luca, o biserică romano-catolică din secolul al XII-lea.

Puteți ajunge la aceasta pe un coridor special lung de 3,8 kilometri și alcătuit din 666 de arcade.

Legenda spune că un astfel de coridor a fost necesar pentru ca transportul sculpturilor și a altor artefacte sfinte să nu fie stricat de ploaie, de la poalele dealului și până la poarta sanctuarului.

Conform legendei, în acea perioadă o ploaie neîncetată a încercat să împiedice sfințirea locului, motiv pentru care preoții împreună cu enoriașii din zonă și-au adunat forțele și, purtați de credință au reușit să construiască ceea ce astăzi este cel mai mare coridor din lume.

În timp, constructorii au realizat o cale alternativă către sanctuar dinspre centrul orașului. Aceasta este pavată și poate fi folosită atât de pietoni cât și de mașini.

„Este extrem de frumos și ne mândrim cu faptul că avem cel mai mare coridor din lume. Turiști din întreaga lume, nu doar romano-catolici, vin aici și fac o plimbare până aici. Avem cu adevărat o moștenire unică și trebuie să avem grijă de aceasta. De ce au ales să realizeze fix 666 de arcade nu avem nicio mărturie în acest sens, presupunem că numărul nu a fost ales întâmplător, poate fi o dovadă de sfidare a răului. O demonstrație a binelui care învinge mereu și ajunge în vârf”, a declarat Virginio Merola, primarul orașului Bologna.

Sursa: cunoastelumea.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md