14:04:01 25.09.2023
Stiri

Ce reprezintă, de fapt, INDICATORUL AUTO triunghiular cu semnul exclamării în mijloc

Actualitate 14.01.2022 14:29 Vizualizări3050 Autor: Ziarul National
Ce reprezintă, de fapt, INDICATORUL AUTO triunghiular cu semnul exclamării în mijloc


Există aproximativ 50 de tipuri de indicatoare auto pe drumurile din România, însă există încă șoferi care nu le cunosc rolul. Unul dintre acestea este indicatorul auto triunghiular, cu semnul exclamării în interior, însă sunt și alte semne de circulație mai noi, pe care conducătorii nu le cunosc. Iată ce reprezintă fiecare dintre ele.

Majoritatea regulilor de circulație pentru conducătorii auto sunt neschimbate de ani buni, însă au apărut o serie de semne noi, pe care unii șoferi nu le cunosc. Mai rar întâlnit pe drumurile publice, indicatorul triunghiular cu semnul exclamării în interior le dă bătăi de cap șoferilor care nu îi cunosc rolul. Acesta transmite, de fapt, un avertisment important.

Conducătorii auto care au întâlnit pe drumurile publice un semn de circulație care conține semnul exclamării în interiorul unui triunghi trebuie să știe că indicatorul reprezintă „Alte pericole”. Şoferii trebuie să circule cu viteză redusă şi să fie precauţi. Indicatorul „Alte pericole” se amplasează anterior unei zone în care există riscuri pentru cei care se deplasează într-un autoturism, riscuri care nu au un indicator specific. Întâlnirea acestui indicator pe sensul de mers implică o creştere a atenţiei şi o scădere a vitezei de deplasare.Pe drumurile din țara noastră a apărut un semn de circulație care prezintă o bulină neagră în centrul unui triunghi roșu. Acesta este un indicator care apare în intersecțiile și pe drumurile care nu au, în general, vizibilitate și care sunt predispuse accidentelor rutiere frecvente. Semnul de circulație, denumit ”accident black spot “, face parte din seria de indicatoare de avertizare. Acesta semnalează o zonă cu risc ridicat de accident, mai exact un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani consecutivi, s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau rănite grav.

Conducătorii auto care întâlnesc acest indicator ar trebui să reducă viteza de deplasare, să sporească atenția și să evite efectuarea unor manevre riscante. În general însă, mulți șoferi nu țin cont de acest indicator, mai puțin intrat în obișnuința conducătorilor auto, care însă ar trebui să îi acorde mai multă atenție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md