00:53:44 19.06.2019
 
Stiri

Ce înseamnă o lume dominată de Rusia și China? „Toată umanitatea este amenințată de o CATASTROFĂ”

Știri 13.12.2018 14:40 Vizualizări1072 Autor: Ziarul National
Ce înseamnă o lume dominată de Rusia și China? „Toată umanitatea este amenințată de o CATASTROFĂ” Pagina de Rusia

Pentru a înțelege diferența dintre realismul american și cel ruso-chinez, este momentul ca toată comunitatea internațională să acorde atenție „rețelei de lagăre de concentrare” din China, „furturilor teritoriale” și acțiunilor militare rusești din Siria, ne invită Washington Examiner. Potrivit autorului, sprijinul Moscovei pentru regimurile imorale arată că, dacă Rusia și China vor ajunge să influențeze în mod activ ordinea mondială actuală, toată umanitatea este amenințată de o catastrofă.

În 2018, „lumea a devenit mai bună ca niciodată”, scrie Tom Rogan pe paginile Washington Examiner. Potrivit autorului, acest lucru s-a întâmplat datorită, în cea mai mare parte, capitalismului american: avem acces la avantajele și beneficiile generate de tehnologii în continuă dezvoltare, care ne fac viața mai fericită și mai sănătoasă și putem trăi în prosperitate fără războaie pe scară largă așa cum a fost în secolul al XX-lea.

În același timp, acțiunile autorităților venezuele și saudite ne arată că pentru unii lumea este „posomorâtă și plină de orori”, iar promovarea acestor regimuri de către Rusia și China vorbește despre „indiferența lor completă față de interesele umane de bază”, subliniază articolul.

Acest lucru indică o diferență enormă între doctrinele de politică externă ale Chinei și Rusiei, pe de o parte, și ale Americii, pe de altă parte.

„Și deși ne străduim să schimbăm lumea în bine, realiștii din sfera politicii externe ar trebui să o recunoască așa cum este. Acest lucru este necesar, deoarece altfel riscăm să generăm o politică care va dăuna intereselor cetățenilor noștri și va face lumea mai periculoasă”.

Creatorii politicilor publice trebuie să caute în mod constant un echilibru între interesele umane și „promovarea pe termen lung a intereselor naționale și aliate”, iar cel mai bun exemplu al unui asemenea echilibru este cea mai buna alianța pe plan internațional – NATO, notează Washington Examiner.

Citiți continuarea articolului AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md