03:31:41 19.07.2019
 
Stiri

Premierul Filip îi cere noului ministru al Economiei să finalizeze, până la finele anului, gazoductul Ungheni-Chișinău: Ce a spus despre „SCHEMELE SURE” pe care nu le tolerează ministrul Gaburici

Politică 10.01.2018 15:40 Vizualizări2482 Autor: Ziarul National
Premierul Filip îi cere noului ministru al Economiei să finalizeze, până la finele anului, gazoductul Ungheni-Chișinău: Ce a spus despre „SCHEMELE SURE” pe care nu le tolerează ministrul Gaburici captură privesc.eu

Ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, a fost prezentat astăzi de către premierul Pavel Filip angajaților instituției. Prim-ministrul a enumerat câteva obiective pe care le are de îndeplinit MEI în anul 2018, iar Chiril Gaburici a confirmat că misiunea instituției pe care o conduce începând de astăzi este „foarte simplă”.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Gaburici pentru că a acceptat să vină în această funcție. Avem o relație de prietenie mai veche și era important ca la cârma acestui minister, care este unul dintre cel mai important, să fină un om și un manager eficient. Dumnealui a demonstrat acest lucru”, a spus Filip.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că în anul 2018 reprezentanților MEI le revine sarcina de a duce la bun sfârșit proiectul privind construcția gazoductului Ungheni – Chișinău. „Eu știu că e destul de complicat de realizat acest proiect până la finele anului 2018, dar noi ni le-am propus. La felul în care se mișcă lucrurile acum ne face să credem că va fi realizat. În cazul acesta, cu certitudine ne vom putea mândri că suntem cei care am oferit securitate energetică R. Moldova”, a precizat Pavel Filip.

La rândul său, Gaburici a declarat că știe foarte bine ce are de făcut în funcția de ministru, mai ales că a activat și în calitate de prim-ministru. „Misiunea noastră că minister este foarte simplă – trebuie să facem viața cetățenilor mai bună. De asemenea, e necesar de a consolida încrederea partenerilor externi, dar și a investitorilor străini. Din experiența mea în afaceri, dar și cea de prim-ministru, știu ce avem de făcut, dar cunosc și impedimentele care pot apărea. Din acest motiv, ne va fi mai ușor. Vreau să fim onești și responsabili. Eu nu tolerez corupția și schemele sure. Noi o să stăm în prima linie și vom menține direcția spre vectorul european, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere cu UE”, a promis noul ministru.

Pavel Filip a sesizat exprimarea mai puțin fericită a noului ministru (cea cu schemele sure - n.r.) și a adăugat: „Noi am avut grijă, atunci când am realizat reforma Guvernului, mai ales că ați vorbit de scheme sure și corupție, să absolvim de această ispită ministerele. Acum, toate întreprinderile de stat sunt subordonate Agenției Proprietății Publice, care este subordonată direct Guvernului. Astfel, ministerele trebuie să facă politici și să nu administreze întreprinderi”, a conchis Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!timofei 10.01.2018 16:01

lui Gaburici i-au sctricat imaginea argatii lui Filat atunci cand, dupa Leanca, a refuzat si el sa participe la furtul miliardului!

Dragos 10.01.2018 18:37

Camatarul si analfabetul Capurici, camatar sadic notoriu prin Hancesti, a contribit la ciordirea miliardului. Plahoit e fericit. Capurici va fi un sinistru varza al ekkonomiei interlopului Plahoit, adica a lui piticot sforarul, cu par sur de lup perfid de-ajuns boss de scheme obscure si de partid Diaree.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md