14:54:08 22.05.2019
 
Stiri

Caz RAR în R. Moldova: O mamă tânără, căreia îi cădea pielea de pe corp și medicii nu-i puteau stabili diagnosticul, și-a REVENIT miraculos

Știri 15.11.2018 16:10 Vizualizări8713 Autor: Ziarul National
Caz RAR în R. Moldova: O mamă tânără, căreia îi cădea pielea de pe corp și medicii nu-i puteau stabili diagnosticul, și-a REVENIT miraculos

O tânără de 26 de ani din R. Moldova, mamă a doi copii, a fost internată la Spitalul Clinic Republican (SCR) acum mai bine de o lună într-o stare extrem de gravă, cu un diagnostic absolut neclar și fără șanse de supraviețuire.

Femeia și-a revenit în mod miraculos, iar cazul a uimit până și medicii.

Acesteia îi căzuse pielea de pe 40% din corp și suferea de insuficiență cerebrală, insuficiență renală acută, insuficiență cardiovasculară stare de șoc, sindrom de coagulare desiminată, dar și de deplețe a tuturor elementelor sangvine.

Medicii de la această instituție au organizat multiple consilii, cu prezența dermatologilor, infecționiștilor, chirurgilor, ginecologilor, hematologilor și au presupus mai multe boli, dar acestea nu au fost confirmate de către specialiștii din alte instituții.

În urma investigațiilor, medicii erau convinși în proporție de 95 - 97% că tânăra va deceda.

Totuși, peste puțin timp, specialiștii de la Spitalul Clinic Republican au catalogat acest caz ca fiind unul absolut unical, întrucât fără stabilirea unui diagnostic concret, grație terapiei intensive cu utilizarea metodelor contemporane de detoxificare și metodei de terapie extracorporeală, s-a reușit ca pacienta să fie readusă la o stare bună de sănătate, pentru a putea continua tactica chirurgiei plastice pentru refacerea pielii pierdute.

„Deși este un caz neobișnuit, noi am reușit să aducem pacienta la o stare satisfăcătoare de sănătate. Pacienta a fost monitorizată de către noi 18 zile, iar acum urmează un transfer în altă instituție unde va beneficia de un transplant de piele”, a declarat Gheorghe Trînca, șef interimar al Secției terapie intensivă chirurgia septică de la SCR.

„Pacienta este o femeie social-vulnerabilă, cu doi copii, care necesita un tratment complex de urgență pe care nu și-l putea permite. Pentru SCR nu a fost un impediment această situație a femeii, iar medicii, imediat ce a fost internată, s-au implicat la cel mai înalt nivel și cu toții au dat dovadă de profesionalism”, adaugă Alexandru Botezatu, șef al Departamentului terapie intensivă de la aceeași instituție.

Pe 16 octombrie 2018, pacienta a fost transferată în centrul specializat de chirurgie plastică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md