Câteva MOTIVE să mânânci CIREŞE


Cireşele sunt trufandalele verii care pe lângă faptul că reprezintă o gustare sănătoasă, sunt foarte bogate în nutrienţi. Iată, potrivit doctorulzilei.ro, câteva motive să mânânci cireşe:
Medicament antiinflamator gustos. Reduc inflamarea şi în special în cazul persoanelor cu boli cronice inflamatorii. Artroza şi guta pot fi ţinute sub control şi mult mai puţin dureroase dacă se consumă suc de cireşe.
Sursă de vitamina C şi fibre. O ceaşcă de cireşe conţine jumătate din doza recomandată de vitamina C şi 2 grame în plus de fibre.
Îmbunătăţesc funcţia cognitivă. Cercetările au arătat faptul că cireşele pot reduce simptomele Alzheimerului.
Previn durerile musculare. Dacă consumi cireşe după un antrenament intens, nu vei mai face febră musculară. Antioxidanţii şi proprietăţile antiinflamtorii ajută muşchii să se refacă mai repede după un antrenament.
Luptă contra bolilor cardiovasculare. Antocianina, substanţa care le dă cireşelor culoarea rubinie, alterează şi simptomele pentru bolile de inimă.
Te ajută să dormi. Cireşele conţin melatonină, un hormon care te ajută să dormi. Deoarece se ştie cât de important este somnul pentru sănătate, sucul de cireşe poate să lupte împotriva insomniei.









































































