01:05:24 29.04.2024
Stiri

Câteva mituri despre îngrijirea părului de care TREBUIE să te fereşti!

Reportaj 16.06.2015 08:00 Vizualizări2447 Autor: Ziarul National


Câteva mituri despre îngrijirea părului de care TREBUIE să te fereşti! sursa: csid.ro

Vă doriţi o podoabă capilară impecabilă? Vreţi un păr lung, mătăsos, strălucitor şi plin de elasticitate?

Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria cosmetică!

Îmi cade mult păr aşa că îl tund!

Adevărul este la mijloc. O tunsoare proaspătă, care uniformizează părul, creează impresia unui păr îngrijt. Însă asta nu înseamnă că nu va mai cădea dacă există o problemă reală la nivelul scalpului.

Să nu uităm însă că un păr lung este mai agresat în timpul coafării şi spălării, iar firele mai lungi care oricum ar cădea în număr de câteva sute zilnic, sunt mai vizibile şi astfel panica mai mare!

De fapt, tăierea părului îndepărtează vârfurile tocite, iar părul pare mai sănătos, partea terminală şi vârfurile, mai strălucitoare, iar culoarea, uniformă.

Perierea părului este mai bună decât pieptănarea.

Părul reacţionează mai bine la un pieptăn, pentru că perierea îl electrizează şi firele par mai neuniforme. În schimb, perierea stimulează circulaţia la nivelul scalpului.

Şampoanele şi măştile trebuie să fie cât mai naturale, fără conservanţi artificiali

Nu este o regulă, întrucât produsele naturale pot fi şi puternic alergene în cazul unui scalp agresat chimic, cu vopsea, decolorări, produse de coafat.

Pe de altă parte, ingredientele din măştile naturale pot hidrata la suprafaţă, dar nu pătrund la nivelul cuticulei, unele având molecule foarte mari.

Uleiul de măsline, mai ales cel produs prin presare la rece şi care îşi păstrează toate proprietăţile naturale, este un excelent emolient şi hidratant, dar trebuie lăsat doar câteva ore pe păr şi apoi îndepărtat, iar efectul este doar de moment.

În schimb, produsele cosmetice moderne utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei să intre în firul de păr şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia şi să reconstruiască temporar cuticulele răsfirate.

Pe de altă parte, parabenii sau alţi conservanţi din şampoane sau măşti nu se pot absorbi prin scalp şi nu au cum să intre în circulaţia generală, chiar dacă sunt încorporaţi temporar în firul de păr.

Părul spălat prea des se usucă şi se degradează

Spălatul frecvent nu dăunează părului, atât timp cât este folosit un şampon adecvat tipului tău de păr. În schimb, lucrurile care pot dăuna părului sunt decolorarea şi vopsirea frecventă.

Ştiai că...?

Pierzi zilnic între 50 şi 100 fire de păr? Deci, indiferent câte produse ai folosi, căderea părului se va petrece, pentru că este natural.

Forma firului de păr defineşte, de fapt, aspectul părului. Foliculul rotund va avea ca rezultat un păr drept, în timp ce foliculul în formă ovală şi lunguiață determină apariţia părului ondulat sau creţ.

Atunci când este ud, părul devine extrem de elastic, putând să îşi mărească lungimea cu până la 30% fără să se deterioreze.

Culoarea părului este dată de melanină (pigment natural al organismului), iar pe măsură ce înaintăm în vârstă secreţia de melanină scade, provocând astfel încărunţirea.

Sursa: csid.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md