Câtă miere trebuie să mănânci zilnic, de fapt. De ce să nu exagerezi


Mierea este unul dintre cele mai pure și mai naturale alimente, cu cele mai multe beneficii pentru sănătatea noastră, însă consumul ei trebuie să fie moderat. Știm că îți place și ție mierea, așa că ne-am gândit să-ți spunem câtă miere trebuie să mănânci zilnic, de fapt, și de ce să nu exagerezi.
În 2014, OMS a publicat mai multe recomandări care au subliniat importanța reducerii cantității de zahăr consumate pe zi. Consumul unei cantități prea mari de zahăr poate cauza probleme grave de sănătate. Printre aceste probleme de sănătate se numără bolile cronice, în special cele de origine cardiovasculară, dar și creierul este o altă mare victimă a consumului excesiv de zahăr.
Pentru o bună funcționare a creierului, este necesar un aport echilibrat de glucoză. În cazul în care nivelurile sunt foarte ridicate, pot fi întâlnite probleme precum anxietatea, depresia sau hiperactivitatea. Pentru a evita caloriile goale ale zahărului rafinat, înlocuirea mierii în rețetele de copt este o opțiune mai sănătoasă sugerată în mod obișnuit. În mod similar, produsele ambalate care sunt îndulcite cu miere pot da consumatorilor impresia că primesc un upgrade de zahăr.
Unul din răspunsuri ar fi nu chiar, atunci când este folosită ca aliment. Mierea furnizează unele substanțe nutritive, cum ar fi fierul și vitamina C. Dar cantitățile sunt atât de mici, mai puțin de 1% din ceea ce aveți nevoie într-o zi, încât este practic lipsită de sens, spun nutriționiștii.
Mierea are, de fapt, ceva mai multe calorii pe porție decât zahărul, 21 de calorii pe linguriță, față de 16 calorii pe linguriță de zahăr. În plus, la fel ca și zahărul și siropul de agave, mierea pe care o amesteci în ceai sau pe care o folosești ca îndulcitor în produsele de patiserie este un tip de zahăr adăugat.
„Mierea ar trebui tratată ca toate zaharurile adăugate, ceva ce trebuie inclus în dieta dumneavoastră cu atenție și păstrat la minimum.
Se recomandă ca bărbații să nu consume mai mult de nouă lingurițe (36 de grame) pe zi; femeile și copiii, nu mai mult de șase lingurițe (24 de grame) pe zi.
O linguriță de miere conține aproape șase grame de zaharuri.”, mai sun specialiștii nutriționiști.









































































