Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 000 000 de dolari
O echipă de hackeri a reușit în cele din urmă să deblocheze un portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari, după ce un bărbat și-a uitat parola în urmă cu 11 ani.
Uitarea unei parole este cu siguranță neplăcută, dar de obicei nu este atât de gravă. Dar să uiți parola unui portofel Bitcoin de 3 milioane de dolari este cu totul altceva.
În cele din urmă, cercetătorii în securitate au reușit să spargă o parolă pentru a recupera suma uriașă de bani, după ce aceasta a fost blocată într-un portofel criptografic timp de 11 ani.
Inginerul electric Joe Grand, cunoscut online sub numele de „Kingpin”, a fost angajat să spargă un fișier criptat care deținea 43,6 BTC.
Valoarea ridicată a criptomonedelor era protejată de o parolă creată de un generator de parole aleatorii numit Roboform, dar parola fusese pierdută între timp.
Proprietarul anonim s-a îngrijorat că cineva i-ar putea sparge computerul și să obțină parola, câștigând în cele din urmă acces la criptomoneda sa.
„La acea vreme, eram foarte paranoic cu securitatea mea”, a spus el.
Astfel, proprietarul l-a rugat pe Grand să îl ajute, după ce acesta devenise cunoscut în comunitate în 2022 pentru că a ajutat un alt posesor de criptomonede să își recupereze accesul la peste 2 milioane de dolari în criptomonede, pe care credea că le pierduse pentru totdeauna.
Grand spune că zeci de persoane l-au contactat anterior pentru a-i cere ajutorul în recuperarea comorii pierdute. Cu toate acestea, Grand a decis să îi respingă pe mulți dintre ei din diverse motive, dar a decis să ajute acest proprietar anonim în această misiune.
Într-un videoclip de pe YouTube publicat de Grand, proprietarul portofelului a spus: „Am generat parola, am copiat-o, am pus-o în codul de acces al portofelului și de asemenea într-un fișier text pe care apoi l-am criptat”.
În momentul în care proprietarul a pierdut accesul la cont, valoarea Bitcoin se situa între 3.000 și 4.000 de dolari. Dar, deoarece prețul Bitcoinului a crescut cu mai mult de 20.000%, proprietarul a decis să apeleze la Grand.
Grand a folosit un instrument dezvoltat de Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA pentru a dezasambla codul generatorului de parole.
„Într-o lume perfectă, atunci când generați o parolă cu un generator de parole, vă așteptați să obțineți o parolă unică, aleatorie de fiecare dată, pe care nimeni altcineva nu o are. Dar în această versiune a lui RoboForm, nu a fost cazul”, explică el.
„Deși parolele RoboForm par să fie generate aleatoriu, ele nu sunt. Cu versiunile mai vechi ale acestui software, dacă putem controla timpul, putem controla parola”, continuă expertul, citat de Unilad.
Grand a reușit să păcălească sistemul schimbând timpul înapoi la 2013 când a fost generată parola, și după câteva încercări eșuate, acest lucru a condus în cele din urmă la recrearea aceleiași parole. Expertul în hacking a lucrat apoi cu colegul său Bruno pentru a genera milioane de parole potențiale.
El a reușit în cele din urmă să găsească codul, ceea ce Grand a spus că a fost „cel norocos”.
„Noi am avut în cele din urmă noroc că parametrii noștri și intervalul de timp erau corecți. Dacă unul dintre acestea era greșit, am fi continuat să facem presupuneri, încercări în întuneric”, a conchis el.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania