12:44:12 02.07.2020
 
Stiri

Cât de mulți NECREDINCIOȘI se roagă atunci când au probleme

Actualitate 18.01.2018 19:30 Vizualizări21700 Autor: Ziarul National
Cât de mulți NECREDINCIOȘI se roagă atunci când au probleme Sursa: playtech.ro


Cu toate că unii necredincioși se bat cu pumnii în piept că nu cred în vreo forță divină, o bună parte din aceștia recurg la rugăciune când sunt la ananghie.

Un studiu efectuat recent ne indică faptul că necredincioșii ar putea fi mai credincioși decât par la prima vedere. Cel puțin acestea sunt rezultatele unui sondaj care a dorit să afle mai multe despre comportamentul ateilor și al agnosticilor în vremuri cu probleme.

Conform sondajului, aproximativ 25% dintre necredincioșii chestionați care ajung într-o criză personală sau care suferă o tragedie în viață recurg la rugăciune. Unii susțin că se roagă pentru confort propriu sau pentru a se simți mai puțin singuri.

Studiul a fost efectuat în Marea Britanie, unde oamenii au început să meargă din ce în ce mai puțin la biserică. În ultimii 35 de ani, numărul celor care merg regulat la slujbe a scăzut de la 6,5 milioane la trei milioane de practicanți. Cu toate acestea, mai bine de 50% dintre adulții britanici se roagă în mod constant, chiar dacă doar unul din trei face asta într-un loc precum o biserică.

O treime dintre cei chestionați susțin că se roagă dimineața sau înainte de a merge la culcare. Unii sunt mai predispuși să ceară ajutor divin chiar atunci când gătesc sau când fac antrenamente fizice. Unul din cinci oameni se roagă atunci când face diverse treburi gospodărești, iar 15% se roagă în drumul spre și de la locul de muncă.

Totuși, dintre cei care se roagă, doar ceva mai mult de jumătate cred că Dumnezeu îi aude cu adevărat. Dintre subiectele întâlnite în rugăciune, familia domină cu 70%. 42% dintre cei care se roagă i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru diverse, 40% au cerut să se însănătoșească, iar 40% s-au rugat pentru prieteni.

„N-ar trebui să fim mirați de descoperiri, care reflectă dorința de necunoscut a omului și dragostea de Dumnezeu între experiențele zilnice”, spune Rachel Treweek, episcop de Gloucester.

Sursa: playtech.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

29.06.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se pregătește o impl...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md