22:51:45 01.06.2023
Stiri

Casa Regală a României dă în judecată statul român. Care este motivul și ce daune se cer

Știri 30.03.2018 19:30 Vizualizări1875 Autor: Ziarul National
Casa Regală a României dă în judecată statul român. Care este motivul și ce daune se cer sursa: google.ro


Casa Regală a României dă în judecată statul român, într-un proces demarat în anul 2015 de către Regele Mihai, iar daunele pe care membrii familiei regale le cer sunt de ordinul milioanelor de lei.

La doar patru luni de la decesul Regelui Mihai, fiicele sale, Majestatea Sa Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker, cer Ministerului Apelor și Pădurilor peste un milion de lei drept compensații financiare ca urmare a faptului că Majestatea Sa nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 140 de mii de hectare de păduri ce i-au fost restituite prin lege.

În urmă cu trei ani , Regele Mihai a dat în judecată statul român pentru a primi compensațiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care le deține în zona Săvârșin și care se află într-o zonă protejată.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate de reclamantul Majestatea Sa Regele Mihai I al României și continuată de moştenitorii Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Alteţa Sa Regală Principesa Elena a României (Elena a României, Helena de Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a României (Sofia a României, Sofia de Roumanie), Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României (Maria a României, Marie of Romania), Walker Irina Prin Mandatar Tuca Ion în contradictoriu cu pârâţii Garda Forestieră Oradea și Ministerul Apelor și Pădurilor, având ca obiect refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2018” – se arată în decizia magistraților.

Sursa: unica.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md