04:26:46 26.08.2019
 
Stiri

Campania „1 MILION PENTRU UNIRE”: Grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru MODIFICAREA Constituției

Știri 14.09.2018 12:37 Vizualizări832 Autor: Ziarul National
Campania „1 MILION PENTRU UNIRE”: Grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru MODIFICAREA Constituției Facebook // Ioan Popescu

Alianța pentru Centenar, constituită din peste 100 de organizații unioniste, au creat grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru a colecta numărul necesar de semnături în cadrul campaniei „1 milion pentru UNIRE”.

Campania își propune să adune un milion de semnături în favoarea modificării Constituției României prin introducerea unui preambul care să prevadă Unirea cu Republica Moldova.

„Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este textul propus de unioniști pentru a fi introdus în Constituția României.

Pentru a semna în cadrul campaniei și a contribui la înfăptuirea dezideratului istoric, puteți accesa site-ul SEMNEZ.EU, unde aproape 95 600 de cetățeni s-au expus deja în favoarea Unirii celor două state românești. Pe lângă acestea, au fost colectate fizic semnături în numeroase localități din România și R. Moldova.

Startul campaniei „1 milion pentru Unire” a fost dat la 1 mai curent, iar semnăturile vor fi depuse în Parlamentul României.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md