13:52:34 17.11.2018
 
Stiri

Campania „1 MILION PENTRU UNIRE”: Grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru MODIFICAREA Constituției

Știri 14.09.2018 12:37 Vizualizări703 Autor: Ziarul National
Campania „1 MILION PENTRU UNIRE”: Grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru MODIFICAREA Constituției Facebook // Ioan Popescu

Alianța pentru Centenar, constituită din peste 100 de organizații unioniste, au creat grupuri de inițiativă în mai multe județe din România pentru a colecta numărul necesar de semnături în cadrul campaniei „1 milion pentru UNIRE”.

Campania își propune să adune un milion de semnături în favoarea modificării Constituției României prin introducerea unui preambul care să prevadă Unirea cu Republica Moldova.

„Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este textul propus de unioniști pentru a fi introdus în Constituția României.Pentru a semna în cadrul campaniei și a contribui la înfăptuirea dezideratului istoric, puteți accesa site-ul SEMNEZ.EU, unde aproape 95 600 de cetățeni s-au expus deja în favoarea Unirii celor două state românești. Pe lângă acestea, au fost colectate fizic semnături în numeroase localități din România și R. Moldova.

Startul campaniei „1 milion pentru Unire” a fost dat la 1 mai curent, iar semnăturile vor fi depuse în Parlamentul României.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md