05:52:25 03.12.2021
Stiri

Cafeaua produsă în laborator care va concura cu cea naturală. Ce beneficii are

Actualitate 19.10.2021 12:29 Vizualizări515 Autor: Ziarul National
Cafeaua produsă în laborator care va concura cu cea naturală. Ce beneficii are


Din cauza schimbările climatice care amenință cultivarea tradițională a cafelei, oamenii de știință finlandezi susțin că au produs cafea din culturi celulare cu o aromă și un gust care seamănă cu cele ale adevăratei plante.

Se pare că Centrul de Cercetare Tehnică VTT din Finlanda a găsit o alternativă sustenabilă pentru a obține boabele de cafea cu ajutorul culturilor de celule plutitoare în bioreactoare, umplute cu un mediu nutritiv utilizat pentru fabricarea diverselor produse de origine animală și vegetală, informează Reuters. Heikki Aisala, cercetătorul VTT însărcinat cu evaluarea procesului tehnologic, a spus că această cafea celulară nu ar trece, deocamdată, testele standard de gust, dar are mult potențial pentru o industrie globală în valoare de multe miliarde de dolari.

„Nu, desigur, nu seamănă 100%. Are gustul unei combinații de diferite tipuri de cafea. Nu suntem încă acolo cu varietatea comercială, dar cu siguranță seamănă în acest moment cu cafeaua naturală”, a spus Aisala.

Beneficiile cafelei cultivate în laborator

Culturile de celule cultivate în laborator au oferit o modalitate mai durabilă de preparare a cafelei, ţinând cont de faptul că, din cauza cererii mari, ţările alocă suprafeţe tot mai crescute pentru culturile de cafea, ajungându-se, astfel, la defrişări, potrivit lui Heiko Rischer, șeful echipei de cercetare VTT.

Beneficiile ecologice ale cafelei cultivate în laborator includ utilizarea redusă a pesticidelor și a îngrășămintelor, dar și o necesitate mai mică de a transporta boabele de cafea pe distanțe mari către piețele de desfacere.

În Europa, cafeaua cultivată în laborator ar trebui aprobată în categoria „Alimente noi”, înainte de a fi comercializată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md