22:45:41 19.08.2019
 
Stiri

Bugetarii pot beneficia de COMPENSAȚII atât pentru „Prima Casă 2”, cât și pentru „Prima Casă 3”. Ce etape trebuie să parcurgeți pentru a procura o casă

Economie 08.08.2018 15:20 Vizualizări1443 Autor: Ziarul National
Bugetarii pot beneficia de COMPENSAȚII atât pentru „Prima Casă 2”, cât și pentru „Prima Casă 3”. Ce etape trebuie să parcurgeți pentru a procura o casă

Dacă activați în cadrul unei autorități publice, instituție instituție medico-sanitară publică sau instituție de învățământ cu autonomie financiară, atunci sunteți eligibil pentru compensații aferente programului „Prima Casă -2”. Dacă aveți în familie copii până la 18 ani, atunci sunteți eligibil pentru compensații aferente programului „Prima Casă 3”, indiferent dacă activați în sectorul bugetar sau privat. Dacă întruniți ambele criterii, atunci puteți beneficia de ambele categorii de compensații aprobate prin regulamentele respective.

Aceste clarificări au fost făcute de secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook. Acesta a punctat și principalele acțiuni care trebuie întreprinse pentru a beneficia de oportunitățile oferite de acest program guvernamental.

„Dacă aveți o vârstă mai mică de 45 de ani și nu ați deținut pe parcursul ultimelor 12 luni spațiu locativ, suprafața căruia ar depăși 9 metri pătrați de spațiu locuibil pentru fiecare membru al familiei, atunci sunteți eligibil pentru a solicita un credit imobiliar „Prima Casă” la una din cele cinci bănci comerciale participante în program. În conformitate cu amendamentele recente la legea „Prima Casă” sunteți eligibili chiar dacă dețineți în proprietate o casă de locuit în sat (cu excepția localităților din municipiul Chișinău), dobândită prin moștenire sau donație. Deci, după ce ați ales locuința pe care doriți s-o procurați vizitați oricare bancă din cele cinci bănci pentru a solicita un credit imobiliar. Un mic sfat - treceți pe la mai multe bănci, pentru că băncile au politici diferite în privința ratei dobânzii”, avertizează acesta.

Funcționarul susține că la bancă solicitanții vor primi toate instrucțiunile referitor la pașii necesari de întreprins pentru a obține un credit „Prima Casă”, dar pentru a fi mai bine informați aceștia pot consulta pagina: http://www.primacasa.gov.md/

„După ce ați obținut creditul și sunteți „cu cheile în mână”, verificați dacă sunteți eligibil pentru a putea beneficia de compensații din bugetul de stat pentru participanții la programul „Prima Casă”. Pentru a beneficia de compensație este necesar să depuneți o cerere prin intermediul registrului electronic la următoarea adresă: https://crm.primacasa.gov.md/login . În cazul când intenționați să aplicați pentru ambele categorii de compensații (în cazul bugetarilor n.r.), este necesar de depus două cereri separate. După depunerea cererii, operatorul o va valida/respinge pe parcursul a cinci zile lucrătoare, iar după prezentarea datelor despre contul bancar al solicitantului, cererea va fi acceptată spre finanțare”, a mai adăugat acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Aurel 08.08.2018 17:29

Un proeict destul de bun.Principalul ca el să fie continuat și anul viitor, astfel vor aplica mai mulți tineri.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md