02:44:46 23.09.2019
 
Stiri

Blocul „ACUM”, o nouă PROPUNERE pentru PSRM: „Semnăm un angajament public, facem un pas înapoi”

Politică 23.05.2019 10:40 Vizualizări2556 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM”, o nouă PROPUNERE pentru PSRM: „Semnăm un angajament public, facem un pas înapoi” acum.md

Președinta PAS, Maia Sandu, nu crede că Blocul „ACUM” a dat dovadă de „egoism politic”, așa cum acuza ieri Igor Dodon, atunci când a cerut de la potențialii aliați funcția de spicher și cea de premier într-un guvern minoritar. De asemenea, Maia Sandu spune că Blocul „ACUM” este gata să semneze un angajament public, prin care se obligă să renunțe la funcția de spicher, după ce socialiștii vor vota legile de dezoligarhizare a instituțiilor statului.

„Nu știu la cine s-a referit (Dodon n.r.). Noi suntem cei care am pus în prim-plan procesul de eliberare a statului din captivitate. Considerăm că asta este sarcina numărul unu. De aici trebuie să începem. I-am invitat să se alăture pe cei care au curaj și voință să examineze primele inițiative legislative în acest sens. Cred că cetățenii o să ne judece dacă o să se ajungă la anticipate, dar noi am fost cei care am venit cu propuneri concrete de a rupe acest blocaj. Pe noi nu ne preocupă funcțiile. Pe noi ne preocupă demontarea sistemului oligarhic care a capturat statul și revenirea la procesele democratice ucise de actuala putere”, a menționat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Politiciana a fost întrebată dacă nu a însemnat „egoism politic” faptul că se insistă pe un guvern minoritar condus de „ACUM”.

„Noi suntem singurii care am venit cu o soluție pentru această situație. Am spus că suntem gata să ne asumăm dezastrul pe care îl lasă actualul Guvern. Sunt numeroase probleme care nu sunt la vedere. Pe lângă asta, noi suntem cei mai credibili în restabilirea relațiilor cu partenerii străini și obținerea resurselor financiare. Dacă ar fi un guvern al PD sau unul susținut de PSRM și PD, oricare dintre aceste guverne ar veni cu bagajul guvernării PD-iste care a comis mai multe încălcări ale proceselor democratice și nu ar putea să restabilească finanțarea externă. Noi nu avem acest bagaj, suntem credibili în Occident și am putea să facem acest lucru foarte repede”.

În același context, Maia Sandu afirmă că Blocul „ACUM” a făcut tot posibilul pentru a debloca activitatea Parlamentului, pentru a fi evitate alegerile anticipate. Mai mult, ea spune că Blocul „ACUM” este gata să semneze un angajament public, potrivit căruia Andrei Năstase își va da demisia din funcția de spicher, după ce va fi votat „pachetul antioligarhic”.

„Am făcut tot ce se putea pornind de la situația în care ne-am pomenit. E trist că am ajuns să avem partide cu care aproape nu poți să discuți. Oamenii care sunt în celelalte partide au comis ilegalități atât de grave, încât nu poți să te așezi și să discuți, iar vina este a celor care au intrat în politică pe ușa din spate, cu ajutorul banilor murdari. Am făcut tot ce s-a putut și suntem în continuare deschiși, poate să semnăm un angajament public că, după votarea legilor, facem un pas înapoi”, a adăugat sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Cornel 23.05.2019 11:31

O mie si una de angajamente au facut ACUM, dar nici una nu au indeplinit-o! Nu am incredere in ei deloc! Se tin doar de vorba...

realist 23.05.2019 11:52

Au mai semnat inainte de alegeri un angajament ca nu vor discuta nimic cu Dodon, dar cand colo au inceput sa-i cheme la discutii

pumnal 23.05.2019 12:34

multi pasi inapoi ar fi pemntru Moldva daca ajung PSRM cu ACUM la guvernare

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md