17:34:59 24.06.2019
 
Stiri

Biserica Ucrainei: Jumătate din parohiile Bisericii Ruse vor adera la Biserica unificată a Ucrainei

Știri 12.10.2018 10:29 Vizualizări1149 Autor: Ziarul National
Biserica Ucrainei: Jumătate din parohiile Bisericii Ruse vor adera la Biserica unificată a Ucrainei Pagina de Rusia
Evstratie Zorea, arhiepiscopul de Cernigov și Nejinski

După ce Biserica ucraineană va obține tomosul autocefaliei, aproximativ jumătate din parohiile Bisericii Ruse din Ucraina se vor alătura noii biserici unificate, a declarat Evstratie Zorea, arhiepiscopul de Cernigov și Nejin, secretarul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Patriarhia la Kiev, citat de Gromadsky tv și Pagina de Rusia.

Reprezentantul Bisericii de la Kiev a menționat că, în prezent, Patriarhia Moscovei are 12 000 de parohii în Ucraina și că, în opinia sa, jumătate dintre ele se vor alătura biserici locale unificate.

„Apoi, în viitor, în următorii câțiva ani, cred că alte două treimi dintre cei rămași vor adera și, pe termen lung, credem că în Ucraina nu va mai exista Biserica Patriarhiei de la Moscova. Pentru că, așa cum Georgia are Biserica georgiană, Bulgaria – Biserica bulgară, România – Biserica română și Ucraina va avea doar Biserica ucraineană. În aceste țări nu există Patriarhia Moscovei, pentru că este o anomalie din punct de vedere canonic. Iar cu timpul, după ce Biserica Rusă va recunoaște autocefalia Bisericii din Ucraina, va fi definitiv rezolvată această problemă”, a spus Zorea.

La 11 octombrie, în urma întrunirii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, a fost făcută publică decizia acestuia conform căreia Patriarhia Ecumenică continuă procedura de acordare a autocefaliei Bisericii Ucrainei.

Președintele Direcției pentru relația Bisericii cu societatea din cadrul Patriarhiei Ruse, Vladimir Legoida, a declarat că Patriarhia de Constantinopol a comis „o acțiune anticanonică fără precedent”, care nu este altceva decât o încercare de a distruge fundamentele sistemului canonic orthodox.

Potrivit lui Legoida, Biserica Ortodoxă Rusă va veni cu o reacție oficială la gestul Patriarhiei de Constantinopol în cadru ședinței Sfântului său Sinod care va avea loc la 15 octombrie, la Minsk.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md