06:11:40 24.04.2024
Stiri

Avertismentul unui fost șef al CIA după doi ani de război: Putin nu se va opri în Ucraina, iar R. Moldova va fi victimă sigură

Actualitate 24.02.2024 18:04 Vizualizări2379 Autor: Ziarul National
Avertismentul unui fost șef al CIA după doi ani de război: Putin nu se va opri în Ucraina, iar R. Moldova va fi victimă sigură Profimedia


Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin, mai ales că în regiunea separatistă Transnistria se află aproximativ 1 500 de soldați ruși, avertizează generalul american în rezervă David Petraeus.

„Nu e nicio îndoială că Putin nu se va opri în Ucraina. Întrebarea este cât timp i-ar lua să-și regrupeze forțele (militare) pentru a le desfășura în altă parte? În mod sigur, R. Moldova va fi în vizor. La urma urmei, acolo încă sunt vreo 1 500 de soldați ruși în acea fâșie de teren, Transnistria, în R. Moldova”, a declarat, într-un interviu acordat CNN, David Petraeus, cel care a fost director al CIA.

În opinia acestuia, Putin nu stă cu ochii doar pe Republica Moldova. Liderul de la Kremlin își concentrează atenția și asupra statelor baltice, a căror existență îi deranjează.

CITII și „Mișcări suspecte” în Transnistria: Rușii scriu despre o „înțelegere secretă Kiev - Tiraspol”, iar Alexandr Slusari pare de aceeași părere. Serviciile secrete ucrainene susțin că Tiraspolul nu va solicita alipirea regiunii la Federația Rusă

„Obeictivul său a fost dintotdeauna refacerea a cât mai mult din fosta Uniune Sovietică ori poate chiar din fostul Imperiu Țarist, cu el (n.r. - Vladimir Putin) pe post de țar”, a afirmat David Petraeus, citat de stirileprotv.ro.

Cine va câștiga războiul din Ucraina?

Întrebat „cine va câștiga războiul din Ucraina?”, fostul David Petraeus a răspuns: „Nu sunt sigur, oricare dintre părți poate câștiga războiul”.

„În mod evident, rușii au obținut victorii progresive, iar acum au inițiativa”, a sus acesta, apoi a precizat că forțele Moscovei „distrug” totul în cale cu artileria, apoi atacă în valuri, fără a ține cont de numărul uriaș de victime.

„Vladimir Putin nu pare să fie preocupat de aceste pierderi și încă mizează pe faptul că poate continua prin recrutarea de noi soldați”, a încheiat David Petraeus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md