08:00:12 17.02.2020
 
Stiri

Autoturismele din Transnistria vor circula în traficul internațional cu plăcuțe NEUTRE, eliberate la Râbnița și Tiraspol

Politică 24.04.2018 16:16 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
Autoturismele din Transnistria vor circula în traficul internațional cu plăcuțe NEUTRE, eliberate la Râbnița și Tiraspol forum.md


Persoanele fizice din regiunea transnistreană, posesori de autoturisme, vor primi plăcuțe neutre și vor fi admise în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018. Înțelegerea care prevede acest lucru a fost semnată astăzi de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Tighina.

Astfel, mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare formate din trei litere și trei cifre și un pașaport tehnic întocmit conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională.

Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în R. Moldova.

„Un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, urmare a negocierilor purtate de către părți, a fost restabilit accesul agricultorilor din raionul Dubăsari la terenurile care le aparțin, situate după traseul Tiraspol-Râbniţa.

„Accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole a fost obținut pe un termen de 20 de ani, cu eliberarea, în perioada imediat următoare, a certificatelor necesare pentru prelucrarea terenurilor și începerea utilizării acestora din 1 august 2018. Din anul 2014, proprietarii nu au mai avut acces la terenurile lor, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual”, mai arată sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Serafim 24.04.2018 17:34

Sa fi fost Dodon destept de mult ar fi fost clarificata aceatsa problema, dar na trebui guvernul sa se ocupe de acest lucru ca preseditele ssade pe sacun dar pentru al incalzi.

Serafim 24.04.2018 17:48

Consider ca acest lucru le vaface lucrul mai usor trasnistrienilor sa circule pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de atit am inteles ca locuitorii din regiunea transnistreană care vor decide să-și păstreze numerele auto transnistrene vor putea călători cu autovehiculele respective doar pe teritoriul Republicii Moldova acest lucru e numai bine venit.

Igor 24.04.2018 18:36

Oamenii trebuie sa simta beneficiile europene dupa care singuri vor alunga tancurile acasa!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

07.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cealdonii moldoveni ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md