17:05:53 25.07.2024
Stiri

Autoritățile R. Moldova, cinci motive privind necesitatea organizării referendumului pentru integrare europeană pe 20 octombrie: „Avem o oportunitate istorică pe care o așteptăm de 30 de ani”; „Sunt voci care declară fals că poporul nu vrea în UE”

Actualitate 19.06.2024 12:09 Vizualizări991 Autor: Ziarul National
 Autoritățile R. Moldova, cinci motive privind necesitatea organizării referendumului pentru integrare europeană pe 20 octombrie: „Avem o oportunitate istorică pe care o așteptăm de 30 de ani”; „Sunt voci care declară fals că poporul nu vrea în UE”


R. Moldova are în prezent „o oportunitate istorică” în ceea ce privește integrarea europeană și cetățenii nu trebuie s-o rateze. Totodată, aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană trebuie fixată în Constituție, astfel încât acest deziderat să fie obligatoriu pentru toate guvernările care vor urma.

Argumentele în favoarea organizării, pe 20 octombrie curent, a referendumului pentru integrare europeană au fost făcute publice pe canalul de Telegram oficial al campaniei „PENTRU”, desfășurată de autoritățile centrale.

Conducerea R. Moldova și-a fixat drept obiectiv aderarea R. Moldova la UE până în anul 2030.

Vedeți mai jos cele cinci motive care au determinat autoritățile să organizeze plebiscitul pentru integrare europeană pe 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale:

1.Avem o oportunitate istorică pe care o asteptăm de 30 de ani - tările UE vor mai mult ca niciodată ca R. Moldova să adere la UE (cu câțiva ani în urma liderii UE spuneau că UE nu trebuie să se mai extindă), iar cetățenii noștri tot își doresc sã fie parte a UE.

2.Este momentul în care putem transforma această susținere într-un pas real. Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată - trebuie sa fim isteți, întelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și să avem grijă de republica noastră.

3.Moldovenii vor ca statul lor să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică.

4.Sunt voci care se opun aderării și ei declară în mod fals că poporul nu vrea în UE - trebuie să le arătăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Nu trebuie să admitem ca hoții care promovează falsuri despre UE, care vând statul și lucrează împotriva R. Moldova să ne distrugă viitorul și prezentul.

5.Referendumul nu este doar despre viitor. Referendum este despre prezent. Nu avem timp să așteptăm un vitor mai bun, trebuie și suntem obligați să construim un prezent sigur și în bunăstare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md