00:47:38 25.09.2020
 
Stiri

Autoritățile de la Chișinău se gândesc cum să organizeze alegerile prezidențiale peste hotare pe timp de pandemie, astfel încât să poată vota și cetățenii din diasporă

Actualitate 24.07.2020 13:56 Vizualizări1789 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău se gândesc cum să organizeze alegerile prezidențiale peste hotare pe timp de pandemie, astfel încât să poată vota și cetățenii din diasporă


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, le-a solicitat șefilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova de peste hotare să consulte partenerii din țările de reședință asupra modului de organizare a scrutinului prezidențial din toamnă în condiții de criză pandemică, dar și analizarea experienței altor state, care au organizat recent alegeri.

În cadrul unei reuniuni în format videoconferință organizată joi, ministrul a pus în discuție aspecte practice de organizare peste hotare a scrutinului prezindențial de pe 1 noiembrie curent.

Oleg Țulea a mai solicitat difuzarea prin intermediul resurselor informaționale ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare a anunțului Comisiei Electorale Centrale cu privire la înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale a cetățenilor cu drept de vot din străinătate, prin completarea formularului de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina alegator.md.

În conformitate cu prevederile Codului Electoral, secțiile de votare în străinătate sunt constituite de către Comisia Electorală Centrală cu cel puțin 35 de zile înainte de data alegerilor, cu avizul prealabil al MAEIE.

La alegerile prezidențiale din 2016, autoritățile au deschis 100 de secții de vot peste hotare, mai mult cu cinci secții de votare față de alegerile parlamentare din 2014.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md