06:06:53 16.07.2024
Stiri

Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț

Actualitate 27.05.2024 14:29 Vizualizări1314 Autor: Ziarul National
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț


Moartea prematură a lui Elvis Presley, pe 16 august 1977, a șocat pe toată lumea și a declanșat numeroase zvonuri despre ceea ce l-a ucis pe Regele Rock 'n' Roll. Stilul său de viață nesănătos, marcat de abuzul de medicamente, a fost adesea citat ca factor principal. Însă, sigilarea rezultatelor autopsiei de către familia sa timp de 50 de ani nu a făcut decât să amplifice misterul.

Elvis Presley trăia un stil de viață haotic înainte de moarte, fiind cunoscut pentru excesul de medicamente prescrise și mesele nesănătoase. În ultimele luni de viață, artistul cântărea peste 160 de kilograme și sănătatea sa se deteriora rapid. Deși se speculează că a murit din cauza unui atac de cord în timp ce era pe toaletă, anii în care a făcut abuz de droguri sunt considerați un factor major.

Ginger Alden, iubita lui, care atunci avea 21 de ani, l-a găsit mort în baie, scena fiind descrisă ca fiind tulburătoare: „Brațele lui stăteau pe pământ, aproape de corp, cu palmele în sus. Era clar că, din momentul în care a căzut pe podea, Elvis nu se mişcase. I-am întors uşor faţa spre mine. Vârful limbii îi era strâns între dinți și fața lui era plină de pete. I-am ridicat ușor o pleoapă. Ochiul lui privea drept înainte și era roșu ca sângele”.

Autopsia a fost efectuată imediat, dar raportul a fost sigilat, alimentând speculațiile. Dan Warlick, șeful biroului de investigații din Tennessee, a susținut teoria conform căreia Elvis a murit în timp ce se străduia să meargă la toaletă, din cauza constipației cronice, relatează The Mirror, citat de Pro FM.

Warlick a explicat că severa constipație a lui Elvis, cauzată de abuzul de medicamente și o dietă nesănătoasă, a dus la comprimarea aortei abdominale, blocându-i inima. Alții au sugerat că ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri, dar medicul legist Joseph Davis a respins această teorie, afirmând că poziția corpului lui Elvis indică un atac de cord și nu o supradoză.

Cu toate acestea, cele mai noi teorii indică o posibilă afecțiune autoimună cauzată de o leziune la cap suferită în 1967. Dr. Forest Tennant, care a revizuit raportul autopsiei pentru a-l apăra pe medicul lui Elvis, a sugerat că o rănire gravă la cap ar fi declanșat o tulburare inflamatorie autoimună. Acesta a explicat că lovitura la cap a determinat dislocarea țesutului cerebral, care a ajuns în circulația sanguină, declanșând un răspuns autoimun.

Această afecțiune, numită Hipogammaglobulinemie, ar fi cauzat majoritatea simptomelor manifestate de Elvis în ultimii ani: durere cronică, comportament irațional, obezitate și organe mărite și bolnave. În 2016, Garry Rodgers, detectiv al secției de omucideri, a susținut că moartea lui Elvis ar putea fi atribuită unui atac de cord cauzat de o boală autoimună și de consumul de droguri, rezultat al unei leziuni cerebrale.

Familia Presley a pus documentul în seif, iar rezultatele autopsiei urmează să fie dezvăluite în 2027.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md