07:33:02 30.03.2020
 
Stiri

Vaccinurile ANTIGRIPALE au ajuns la Chișinău. Începe CAMPANIA de vaccinare

Știri 22.12.2015 10:42 Vizualizări805 Autor: Victoria Bortă


Vaccinurile ANTIGRIPALE au ajuns la Chișinău. Începe CAMPANIA de vaccinare ms.gov.md

Lotul de vaccinuri antigripale, pentru sezonul 2015-2016, a ajuns ieri la Centrul Național de Sănătate Publică din Chișinău. Datorită sprijinului Organizației Mondiale a Sănătății, Republica Moldova beneficiază de 150 000 de doze de vaccinuri, cu valoare de 13,5 milioane de lei.

De astăzi, în municipiul Chişinău începe campania de vaccinare, iar în următoarele zile vaccinurile vor ajunge şi în celelalte localităţi din Republica Moldova.

Astfel, persoanele aflate în categoriile de risc trebuie să se prezinte în cabinetul medicului de familie și să solicite vaccinarea.

Vaccinarea antigripală se efectuează la grupurile cu risc profesional sporit de îmbolnăvire: lucrătorii instituţiilor medico-sanitare publice şi ai serviciului de sănătate publică, studenţii şi rezidenţii USMF „Nicolae Testemiţanu”, studenţii colegiilor de medicină, personalul instituţiilor de asigurare socială şi din centrele de plasament, orfelinatelor, caselor şi şcolilor-internat, sanatoriilor pentru copii, personalul azilurilor pentru bătrâni şi invalizi etc.

De vaccinare gratuită vor beneficia persoane cu vârsta de peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați și gravide.

Ministerul Sănătății precizează că vaccinul contra gripei sezoniere prezintă cea mai sigură metodă în prevenirea infecției și complicațiilor grave provocate de virusurile gripale.

Din cauza modificărilor genetice și antigenice ale virusurilor gripali, se recomandă administrarea vaccinului antigripal în fiecare an, înainte de începerea sezonului de gripă. Durata imunității post-vaccinare în mod obișnuit este cuprinsă între 6 și 12 luni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md