17:31:18 31.05.2020
 
Stiri

Atenție la utilizarea aplicației ZOOM pentru conferințe video online!

Știri 07.05.2020 19:30 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
Atenție la utilizarea aplicației ZOOM pentru conferințe video online!


Cu certitudine, progresele tehnologice facilitează viața omenirii, mai ales în contextul restricțiilor impuse de răspândirea COVID-19. Acum, probabil mai mult ca niciodată, un număr impunător de angajați, angajatori, studenți, învățători, care lucrează de la distanță, utilizează sau sunt în căutarea celei mai potrivite aplicații de conferințe video disponibile pe Internet.

O aplicație foarte populară la moment, utilizată de milioane de oameni, este Zoom-ul. Doar pe parcursul ultimilor săptămâni, aceasta a înregistrat o creștere a traficului zilnic cu 535%. Mai puțini însă cunosc, că această aplicație prezintă o serie de vulnerabilități și funcții ascunse.

Ce trebuie să cunoașteți!

1. În cazul în care gazda conferinței video nu dezactivează funcția de „Share screen”, persoanele rău intenționate pot perturba video-conferința prin distribuirea de materiale cu conținut stânjenitor. Zoombombing-ul poate apărea, în general, atunci când link-ul de acces al video-conferinței este făcut public.

2. Zoom colectează informații personale despre utilizatori precum nume, adresă, adresă de email, număr de telefon, titulatura job-ului, angajatorul. Chiar și în cazul în care nu a fost creat un cont iar conectarea se realizează printr-un alt serviciu, aplicația tot va colecta informații precum tipul de dispozitiv utilizat și adresa IP.

3. Zoom de pe iOS, prin intermediul funcției SDK utilizată, distribuie către Facebook informații personale ale utilizatorului (modelul de dispozitiv pe care îl aveți, operatorul de telefonie mobilă, orașul și fusul orar în care vă aflați), chiar dacă acesta nu avea un cont creat. Deși cu câteva zile în urmă acesta funcție a fost eliminată, utilizatorii care nu au actualizările la zi încă mai pot fi afectați. În consecință, hackerii reușesc să injecteze un cod rău intenționat în programul de instalare al Zoom, oferind acces la sistemul de operare al dispozitivului reușind astfel instalarea unui malware.

4. Aplicația nu oferă criptare end-to-end, așa cum a fost promis pe site-ul său web. În schimb, folosește criptarea de tip Transport, un protocol TLS (Transport Layer Security), ceea ce înseamnă că, deși alții nu vor putea accesa datele dvs., Zoom o va putea face.

Cum ne protejăm?

1. Blocați conferința video online cu Zoom, atunci când aceasta a început. Acest lucru nu va permite alăturarea unor participanți nedoriți. Pentru aceasta este suficient să faceți clic pe “Participants” (participanți) din partea de jos a ferestrei Zoom, iar în fereastra pop-up „Participants”, faceți clic pe butonul “Lock Meeting”.

2. Dezactivați opțiunea transferului de fișiere în timpul ședinței pentru a evita ca chat-ul să fie bombardat cu fotografii nesolicitate, GIF-uri, și alt conținut.

3. Dezactivați chat-ul privat și respectiv restricționați capacitatea participanților de a discuta între ei pentru a împiedica primirea mesajelor nedorite în timpul întâlnirii online.

4. Utilizați 2 dispozitive în timpul apelurilor prin Zoom. Dacă folosiți Zoom pe computer, atunci folosiți un alt dispozitiv, precum telefonul mobil, pentru sarcini precum verificarea contului de mail.

5. Renunțați la autentificarea prin Facebook, pentru a evita accesul la datele dumneavoastră personale.

6. Protejați-vă de Zoombombing. Înainte de a iniția o video-conferință publică, intrați în meniul „Settings” (setări) și modificați opțiunea „Screen Sharing” (partajare ecran) la setarea “Host only”, dezactivați “Join Before Host”, dezactivați “Allow Removed Participants to Rejoin” și dezactivați “File Transfers”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md