05:59:05 21.05.2025
Stiri

Aranjamente pentru Paște: idei pentru decorarea mesei

Social 04.05.2013 10:00 Vizualizări3614
Aranjamente pentru Paște: idei pentru decorarea mesei
SĂRBĂTOARE  Cele mai originale aranjamente festive nu te costă decât fantezie și dibăcie

Sfintele sărbători pascale se apropie cu pași repezi și pentru a intra complet în spiritul lor, ți-am pregătit câteva idei de aranjamente pentru Paște. Nu e neapărat să investești o avere în decorațiuni, pentru că îți poți înveseli masa și cu un buget redus. Tot de ce ai nevoie este puțină imaginație, timp și îndemânare.

Masa de Paște trebuie să fie veselă și să emane un aer de sărbătoare, dar totodată să aibă eleganță. Probabil te gândești că pentru a impresiona invitații ai nevoie de niște obiecte decorative scumpe. Nu te îngrijora, deoarece poți să creezi o atmosferă specială cu câteva ornamente la îndemâna oricui, dar în același timp originale.

Un platou pe care ai așezat puțină iarbă sau flori, câteva ouă și o figurină pot reprezenta piesa de bază a mesei. Unul dintre cele mai interesante aranjamente pentru Paște este coronița decorativă din ouă. Aceasta poate fi prinsă de ușă sau agățată în casă. Pentru a face o astfel de coroniță ai nevoie de nuiele subțiri, flori, ouă din plastic și panglici colorate. Împletește nuielele cu flori și lipește sau prinde câteva ouă, din loc în loc. La final, leagă o bucată de panglică în jurul coroniței și fă o fundiță. Accesoriile dau culoare casei și exprimă personalitatea proprietarului. Nu uita că, într-o zi atât de specială, fiecare detaliu contează.

Detalii florale în aranjamentele pentru Paște

Creează un aranjament floral unic care să impresioneze invitații. Ai nevoie de o vază îngustă, un recipient din sticlă (mai larg decât vaza), ouă colorate din plastic, flori. Așază vaza mai îngustă în interiorul recipientului mai mare, iar în spațiul dintre cele două, rămas gol, pune câteva ouă colorate. Pune apă în vază și aranjează florile în ea. Poți opta atât pentru flori de primăvară (lalele, zambile, frezii, liliac), cât și pentru alte flori preferate. Important este să asiguri un efect coloristic interesant.

Suporturi pentru ouă

Suporturile pentru ouă sunt articole importante și nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Poți să folosești coșurile clasice pe care să le decorezi cu diverse detalii: iarbă, figurine din ciocolată, funde sau crenguțe cu flori. Sau poți să aranjezi ouăle pe platouri pentru prăjituri, ori în boluri.



Motive ludice în decorațiuni

Dacă ești o persoană creativă și îți dorești un decor vesel, optează pentru motive ludice, care îi vor impresiona pe cei mici. Poți să optezi atât pentru dulciuri, cât si pentru obiecte care să stârnească veselia sau cheful de joacă. Ai nevoie de borcane de sticlă, bomboane colorate, figurine din ciocolată (iepure, miel).

Alege câteva borcane din sticlă. Poți să folosești unul sau mai multe. Tot ce trebuie să faci este să pui bomboane colorate în ele. Pentru ca ornamentul să aibă un efect mai interesant, așază bomboanele în straturi, după culori și mărime (ca în imagine). Poți să adaugi înăuntru și o figurină din ciocolată albă. Borcanele pot fi așezate simplu pe masă sau puse pe un platou.

Aranjamentul central pentru masa de Paște


Dacă îți dorești să ai masa decorată cât mai simplu, dar în același timp să ai un accesoriu care să impresioneze, poți opta doar pentru piesa centrală a mesei. Ai la îndemână mai multe opțiuni: vaze bogate cu flori, platouri festive, lumânări sau diferite accesorii ingenioase.

Cozonac ca la mama acasă

În 100 ml de lapte călduț se pun 25 g de drojdie să se dizolve, un pic de zahăr, puțină făină și se pun într-un loc călduros să crească. Între timp, într-un castron se încălzesc 100 g de unt, 200 ml de lapte și patru linguri de zahăr. Într-un vas mai mare se pun 500 g de făină, coaja unei lămâi, două ouă și se adaugă apoi drojdia și laptele cu ingrediente. Se amestecă până aluatul vine jos de pe lingura de lemn și se pune într-un loc călduros pentru o oră. Din acest aluat se fac doi cozonaci, la alegere. Pentru cozonacul cu nucă se amestecă nuca cu zahărul (500 g de nucă și 200 g de zahăr) și se toarnă peste acesta un pic de lapte fierbinte. La sfârșit, se adaugă și stafide, la dorință. A mai rămas coptul. Se unge tava cu unt, se pun cozonacii unși în prealabil cu ou bătut. Se coc aproximativ 40 de minute.
Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte