04:21:33 09.07.2020
 
Stiri

Apocalipsa siberiană: Focul a cuprins deja 4,5 milioane de hectare de pădure

Știri 08.08.2019 19:01 Vizualizări1371 Autor: Ziarul National
Apocalipsa siberiană: Focul a cuprins deja 4,5 milioane de hectare de pădure


Incendiile forestiere fac ravagii în Siberia de 3 luni, devenind catastrofale la scară globală. Focul a mistuit deja 12 milioane de hectare de padure și, se pare, va fi cel mai mare incindeiu de padure din istoria Rusiei. Guvernul caută în mod activ țapi ispasitori, incercand astfel sa mascheze incapacitatea sa de a proteja pădurea și de a salva taigaua siberiiană pentru generațiile viitoare.

Între timp, zona cuprinsa de incendiile forestiere continuă să crească. După cum a raportat reprezentanța rusă a organizației internaționale Greenpeace, citand datele satelitului ISDM-Rosleskhoz, suprafața incendiilor forestiere active a ajuns deja la este de 4,5 milioane de hectare. În același timp, raportul oficial al guvernului rus ofera cifre diferite – 2,51 milioane de hectare. În total, potrivit Greenpeace, de la începutul anului, în Rusia au ars 13,4 milioane de hectare de pădure.

Ecologiștii remarcă faptul că pompierii lupta cu focul doar pe o suprafata de 140.200 de hectare, ceea ce constituie 3 până la 6% din teritoriul acoperit de foc. Majoritatea incendiilor se produc în așa-numitele „zone de control”, zone îndepărtate în care oficial nu este nevoie să se stingă focul, deoarece nu există „amenințare pentru așezări și obiecte economice”, iar costurile de stingere depășesc daunele preconizate care ar putea fi cauzate de incendiu.

Potrivit Deutsche Welle, ecologiștii au negat o declarație a guvernatorului teritoriului Krasnoiarsk, Alexander Uss, potrivit căruia a avut loc o rasturnare radicală în lupta împotriva focului. De fapt, pe parcursul zilei, suprafața teritoriilor acoperite de foc în teritoriul Krasnoiarsk a crescut cu 0,01 milioane de hectare, însumând 1,28 milioane de hectare.

La 1 august, sucursala rusă a Greenpeace a înaintat Consiliului de Stat al Federației Ruse petiția „Salvați Siberia de incendiile forestiere!”, care, până în prezent, a fost semnată de peste 383.000 de persoane. Ecologiștii au cerut autorităților ruse să trimită forțe suplimentare pentru combaterea incendiilor, revizuirea zonelor de control și, de asemenea, să spună adevărul despre fum și să ajute oamenii să-i supraviețuiască. Greenpeace a amintit că fumul care a acoperit Moscova timp de două săptămâni in 2010 a dus la o creștere a mortalității cu aproximativ 50 de mii de oameni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md