07:32:00 25.04.2024
Stiri

Antibioticul SĂRACULUI – rețetă ieftină şi puternică

Știri 10.12.2018 17:40 Vizualizări3816 Autor: Ziarul National
Antibioticul SĂRACULUI – rețetă ieftină şi puternică Sursa: sevedetot.ro


Doctorul Virginia Faur, cercetător și inventator de medicamente, este recunoscut pentru remediile naturiste pe care le recomandă în prevenirea și tratarea afecțiunilor minore. În sezonul rece, specialistul recomandă o rețetă denumită generic „antibioticul săracului”, deoarece costă foarte puțin.

Remediul se prepară din produse naturale, foarte ușor de procurat. Este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, în tratamentul infecțiilor respiratorii și răcelilor sezoniere.

Ingrediente:

40-50 g cimbru uscat;

miere.

Mod de preparare:

Într-un borcan de 800 ml se pune cimbrul uscat. Se completează cu miere. Borcanul se închide ermetic , iar conținutul se lasă la macerat timp de două săptămâni, după care se filtrează. În toată această perioadă, elementele pe care le conține cimbrul și antioxidanții din miere vor forma un puternic antibiotic natural.

Administrare: Mierea obținută după macerarea cimbrului este un remediu puternic, având proprietăți: bactericide, bacteriostatice; laxative; regenerative, imunostimulatoare.

Având acțiune antiseptică puternică, antibioticul săracului acționează asupra ficatului și rinichilor, ameliorând starea lor de funcționare. Se ia o lingură la fiecare opt ore, profilactic. Ori de câte ori se simte pofta de dulce, se ia o linguriță din acest preparat. Se poate lua ca adjuvant o lingură de trei ori/zi (la opt ore) în toate afecțiunile datorate frigului (gripe, răceli), precum și în tuse convulsivă, laringită, astm, răgușeală.

Între ultima linguriță de peste zi și următoarea trebuie să treacă opt ore. Nu se exagerează cu acest tratament, oricât de bun este gustul mierii cu cimbru.

Cimbrul: este cunoscut în medicina populară ca „antibiotic al săracului”; are efect antimicrobian și antiinflamator; conține timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli; este un antiseptic intestinal, stimulează secreția biliară a ficatului, stimulează contracția vezicii biliare și evacuarea bilei în intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, stimulează funcția rinichilor.

Mierea de albine: este un puternic antiinfecțios natural, care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii și a mucoaselor; are proprietăți bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare.

Sursa: sevedetot.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md