19:13:25 23.06.2018
 
Stiri

Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie

Social 12.06.2018 11:40 Vizualizări4829 Autor: Ziarul National
Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie
Poză simbol

Un bărbat din raionul Anenii Noi a tras în țeapă cinci moldoveni din satele Calfa şi Roşcana din același raion, după ce le-a promis locuri de muncă bine plătite în Rusia, dar au muncit pe degeaba aproape jumătate de an.

Procurorii anunță că „afaceristul” a fost condamnat recent la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă pe cazul care s-a întâmplat acum cinci ani.

Mai exact, în perioada lunilor martie - septembrie 2013, inculpatul a recrutat cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite la construcţii în oraşul Moscova din Federaţia Rusă.

După ce le-a transmis bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din oraşul Moscova pe care trebuiau să-l repare. Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ cinci luni, până au înţeles că au fost înşelaţi.

Reveniţi acasă, aceştia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reţinut şi deferit justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.06.2018 10:49 Nicolae Negru Nicolae Negru // S-a împușcat Plahotn...

18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md