10:48:34 22.10.2018
 
Stiri

Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie

Social 12.06.2018 11:40 Vizualizări4911 Autor: Ziarul National
Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie
Poză simbol

Un bărbat din raionul Anenii Noi a tras în țeapă cinci moldoveni din satele Calfa şi Roşcana din același raion, după ce le-a promis locuri de muncă bine plătite în Rusia, dar au muncit pe degeaba aproape jumătate de an.

Procurorii anunță că „afaceristul” a fost condamnat recent la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă pe cazul care s-a întâmplat acum cinci ani.

Mai exact, în perioada lunilor martie - septembrie 2013, inculpatul a recrutat cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite la construcţii în oraşul Moscova din Federaţia Rusă.

După ce le-a transmis bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din oraşul Moscova pe care trebuiau să-l repare. Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ cinci luni, până au înţeles că au fost înşelaţi.

Reveniţi acasă, aceştia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reţinut şi deferit justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2018 09:09 Nicolae Negru A patra cale sau Ideologia Juche în v...

19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md