14:24:34 06.02.2023
Stiri

PERCHEZIȚII // Angajați ai AIPA, suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu la acordarea subvențiilor de la stat pentru agricultori

Actualitate 24.01.2023 12:21 Vizualizări918 Autor: Ziarul National
PERCHEZIȚII // Angajați ai AIPA, suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu la acordarea subvențiilor de la stat pentru agricultori


Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) confirmă faptul că ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au descins astăzi cu percheziții la domiciliile şi în birourile de serviciu ale unor angajaţi ai instituției, aceştia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu.

„Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție. Totodată, îndemnăm persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea AIPA, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații AIPA, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al AIPA.

Instituția mai anunță că va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților bănuiți de corupție.

Menționăm că perchezițiile oamenilor legii au loc la angajați ai AIPA, autorități publice locale și la agenți economici de pe tot teritoriul R. Moldova, investigațiile vizând acordarea ilegală de subvenții în agricultură.

Vom reveni cu detalii după ce conducerea Procuraturii Anticorupție și Centrului Naţional Anticorupţie va susține, în după-amiaza zilei de astăzi, un briefing pentru presă privind rezultatele perchezițiilor în dosarele care vizează persoane publice din cadrul AIPA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md