05:06:03 24.04.2024
Stiri

Amiralul Stuart B. Munsch, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite ale NATO de la Napoli, Italia, vizită în R. Moldova: Militarii moldoveni, pregătiți în conformitate cu standardele occidentale

Actualitate 19.02.2024 15:45 Vizualizări1255 Autor: Ziarul National
Amiralul Stuart B. Munsch, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite ale NATO de la Napoli, Italia, vizită în R. Moldova: Militarii moldoveni, pregătiți în conformitate cu standardele occidentale


Cooperarea dintre Ministerul Apărării și Alianța Nord-Atlantică (NATO) în cei 30 de ani de la lansarea Programului Parteneriatului pentru Pace, precum și eforturile întreprinse în sensul fortificării capacităților de apărare ale R. Moldova au constituit principalele subiecte de discuție între ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, și amiralul Stuart B. Munsch, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite ale NATO de la Napoli (JFCN).

Oficialul NATO conduce o delegație aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova cu ocazia participării la exercițiul regional „REGEX −24”.

Ministerul Apărării transmite că oficialii abordat și subiectul pregătirii militarilor moldoveni în cadrul exercițiilor naționale și internaționale în conformitate cu standardele occidentale, precum și contribuția Republicii Moldova la securitatea mondială, prin participarea în misiuni de menținere a păcii.

Ministrul Anatolie Nosatîi a amintit că în acest an se împlinesc zece ani de participare a militarilor moldoveni în misiunea de menținere a păcii KFOR și tot zece ani de când Armata Națională beneficiază de proiecte în cadrul Inițiativei de consolidare a capacității de apărare (DCBI), care a adus o serie de oportunități de dezvoltare și modernizare a sistemului național de apărare.

Amiralul Stuart B. Munsch a apreciat contribuția militarilor Republicii Moldova în cadrul misiunii de menținere a păcii KFOR din Kosovo, dar și gestionarea de către autoritățile naționale a fluxului mare de refugiați din Ucraina. De asemenea, oficialul a evidențiat disponibilitatea Alianței de a continua acordarea asistenței Ministerului Apărării al Republicii Moldova în eforturile de modernizare și dezvoltare a capabilităților necesare pentru participarea în misiuni de menținere a păcii și gestionarea diferitor tipuri de crize, notează Ministerul Apărării.Amintim că douăzeci de ofițeri de stat major din cadrul Armatei Naționale participă la primul atelier de lucru în cadrul exercițiului regional de stat major „Regex 2024”, care se va desfășura până pe 1 martie curent în R. Moldova, cu sprijinul Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, Italia.

La exercițiu asistă, de asemenea, circa 30 de reprezentanți din țările partenere NATO: R. Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Regatul Bahrein, Maroc, Kazahstan, Pakistan, Tunisia, Egipt, Malta, Uniunea Africană (Ghana și Benin), precum și cinci instructori din Comandamentul Forțelor Întrunite a NATO din Napoli.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md