04:39:23 12.08.2020
 
Stiri

Ambasadorul SUA și guvernatorul BNM au discutat despre perspectiva încheierii de către R. Moldova a unui nou acord cu FMI

Actualitate 03.07.2020 16:38 Vizualizări1082 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA și guvernatorul BNM au discutat despre perspectiva încheierii de către R. Moldova a unui nou acord cu FMI


Perspectiva încheierii de către Republica Moldova a unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) a fost abordată astăzi de către Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul unei întrevederi avute cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu.

O misiune a Fondului Monetar Internațional va veni săptămâna viitoare cu opinii asupra evaluării politicilor la nivel macroeconomic, precum și a unui șir de aspecte ce vizează activitatea Băncii Naționale a Moldovei, în mod special importanța menținerii independenței băncii centrale pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova.

„Octavian Armașu a menționat eforturile băncii centrale și rezultatele obținute în asigurarea guvernanței și mecanismelor de control, care reprezintă un obiect important al evaluărilor desfășurate de această organizație internațională pentru acordarea asistenței financiare. Guvernatorul BNM s-a referit la importanța angajamentelor pe care urmează să și le asume Republica Moldova în cadrul unui viitor program cu FMI pe fundalul actualei situații epidemiologice și care să sprijine dezvoltarea țării noastre pe termen lung”, arată BNM într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă precizează că Ambasadorul SUA a apreciat mersul reformelor în sectorul bancar și continuitatea acestora, accentuând necesitatea conlucrării autorităților care să asigure stabilitatea și susținerea progreselor economice ale țării.

„Oficialul SUA a subliniat necesitatea a menținerii independenței BNM. (...) Dereck J. Hogan și-a exprimat speranța că Republica Moldova va reuși să semneze noul program cu FMI și, în cadrul angajamentelor asumate, să realizeze în continuare progrese care să susțină dezvoltarea economică”, cităm din același comunicat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md