20:36:49 27.01.2020
 
Stiri

Ambasadorul SUA la Chișinău CRITICĂ proiectul privind decriminalizarea infracțiunilor economice: „Nu este conform standardelor europene”. Ce spune despre sistemul mixt

Politică 23.12.2017 15:00 Vizualizări1965 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA la Chișinău CRITICĂ proiectul privind decriminalizarea infracțiunilor economice: „Nu este conform standardelor europene”. Ce spune despre sistemul mixt În profunzime


Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, susține că proiectul privind decriminalizarea infracțiunilor economice încalcă standardele europene și nu este unul necesar R. Moldova.

„Nu este necesar. Detaliile acestui proiect de lege nu sunt conform standardelor europene, așa că mai bine nu facem acest proiect de lege. Eu cred că există multe neajunsuri, inclusiv o tentativă de a transfera responsabilitățile poliției la diferite organizații pentru a evita corupția. Sunt alte aspecte ale acestui proiect de lege care nu sunt conform obligațiilor Guvernului”, a declarat Ambasadorul Pettit în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV.

Doplomatul american a sugerat autorităților să lupte mai bine cu corupția, decât să transfere atribuțiile poliției altor instituții.

În aceeași emisiune, Excelența Sa a criticat și aprobarea sistemului mixt de către actuala guvernare.

„Partenerii externi au rămas dezamăgiți că R. Moldova a ignorat decizia Comisiei de la Veneția. Decizia Comisiei de la Veneția a fost destul de clară. Un sistem mixt nu este potrivit pentru R. Moldova. În SUA există sistemul uninominal. Eu am înțeles că în declarația Comisiei de la Veneția s-a spus că un sistem care funcționează bine într-o anumită țară nu înseamnă că va fi potrivit într-o altă țară. A fost o recomandare care a fost ignorată de R. Moldova, astfel, partenerii externi au fost dezamăgiți. Eu cred că o țară care a semnat Acordul de asociere cu UE trebuie să țină cont de orice recomandare a organizațiilor europene”, a spus Ambasadorul american.

Cât despre relațiile R. Moldova cu alte țări, Ambasadorul SUA la Chișinău a declarat că „viitorul R. Moldova este în Europa”.

„Noi încurajăm îmbunătățirea relației R. Moldova - Rusia, dar sunt embargourile constante și, astfel, înțelegem că Rusia nu este o piață potrivită. Eu aș spune că ei nu sunt parteneri de încredere. Piața UE este mai diversă”, susține Ambasadorul SUA în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md