23:00:02 09.05.2021
 
Stiri

Ambasadorul României subliniază importanța depunerii unor eforturi suplimentare din partea autorităților de la Chișinău în vederea îndeplinirii în totalitate a prevederilor Acordului de Asociere R. Moldova - UE

Știri 31.01.2020 15:34 Vizualizări1181 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României subliniază importanța depunerii unor eforturi suplimentare din partea autorităților de la Chișinău în vederea îndeplinirii în totalitate a prevederilor Acordului de Asociere R. Moldova - UE


Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, susține că pentru îndeplinirea în totalitate a prevederilor Acordului de Asociere R. Moldova - UE, precum și consolidarea în continuare a instituțiilor statului de drept sunt necesare „eforturi suplimentare” din partea.autorităților de la Chișinău.

Mesajul i-a fost transmis astăzi de către diplomat secretarului de stat de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Gheorghe Leucă, cu care a avut o întrevedere.

Ambasadorul României a reafirmat angajamentul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, iar cei doi oficiali au discutat despre agenda bilaterală, aprofundarea dialogului politic la nivel înalt, celebrarea celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Strategic pentru integrare europeană a Republicii Moldova, consolidarea cooperării comercial-economice, operaționalizarea Acordului interguvernamental privind asistența tehnică și financiară, implementarea proiectelor strategice etc.

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a apreciat sprijinul financiar și tehnic acordat de România în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral și a exprimat convingerea că succesele înregistrate în cadrul acestuia vor constitui o premisă bună pentru intensificarea cooperării sectoriale, în special în domeniile ce țin de realizarea obiectivelor incluse în Foaia de parcurs, semnată la Chișinău în toamna anului 2019, arată un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md