08:30:59 23.09.2017
Stiri

Ambasadorul României la Chișinău: Oficialii de la București promovează activ cauza R. Moldova pe arena internațională

Știri 08.09.2017 13:45 Vizualizări613 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României la Chișinău: Oficialii de la București promovează activ cauza R. Moldova pe arena internațională

Republica Moldova rămâne o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar interesele Chișinăului sunt promovate activ de oficialii români pe arena internațională.

Decarațiile îi aparțin Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, și au fost făcute în cadrul unei întrevederi avute ieri cu premierul Pavel Filip.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi oficiali au discutat despre nivelul de implementare a proiectelor comune și perspectivele de fortificare a relațiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc.

Șeful Executivului a apreciat dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului român pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare și, în particular, pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.


„Întotdeauna am simțit că România ne este alături prin suportul său valoros. Sperăm că în continuare vă veți convinge că ați întins o mână de ajutor unei echipe, agenda de reforme a căreia este orientată spre a schimba lucrurile în Republica Moldova și a face opțiunea pro-europeană ireversibilă”, a menționat Filip.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii şi privind proiectele implementate cu suportul părții române, inclusiv renovarea și dotarea grădinițelor, implementarea serviciului medical de urgență SMURD, renovarea muzeului de Artă din Chișinău, precum și dotarea școlilor cu mijloace de transport. Totodată, părțile au subliniat importanța realizării proiectelor energetice, menționând în special construcția gazoductului Iași - Ungheni - Chișinău, precum și a proiectelor ce țin de interconexiunea rețelelor electrice.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md