11:24:24 24.01.2018
Stiri

Ambasadorul României la Chișinău: Oficialii de la București promovează activ cauza R. Moldova pe arena internațională

Știri 08.09.2017 13:45 Vizualizări819 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României la Chișinău: Oficialii de la București promovează activ cauza R. Moldova pe arena internațională

Republica Moldova rămâne o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar interesele Chișinăului sunt promovate activ de oficialii români pe arena internațională.

Decarațiile îi aparțin Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, și au fost făcute în cadrul unei întrevederi avute ieri cu premierul Pavel Filip.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi oficiali au discutat despre nivelul de implementare a proiectelor comune și perspectivele de fortificare a relațiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc.

Șeful Executivului a apreciat dinamica relaţiilor bilaterale, exprimând gratitudine Guvernului român pentru susţinerea constantă acordată în cadrul multiplelor proiecte de dezvoltare și, în particular, pentru sprijinul oferit în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.


„Întotdeauna am simțit că România ne este alături prin suportul său valoros. Sperăm că în continuare vă veți convinge că ați întins o mână de ajutor unei echipe, agenda de reforme a căreia este orientată spre a schimba lucrurile în Republica Moldova și a face opțiunea pro-europeană ireversibilă”, a menționat Filip.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii şi privind proiectele implementate cu suportul părții române, inclusiv renovarea și dotarea grădinițelor, implementarea serviciului medical de urgență SMURD, renovarea muzeului de Artă din Chișinău, precum și dotarea școlilor cu mijloace de transport. Totodată, părțile au subliniat importanța realizării proiectelor energetice, menționând în special construcția gazoductului Iași - Ungheni - Chișinău, precum și a proiectelor ce țin de interconexiunea rețelelor electrice.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md