02:47:51 18.08.2019
 
Stiri

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, la „Radio Chișinău”: Atât pentru cei din dreapta Prutului, cât și pentru cei din stânga bucăți din istorie au fost prezentate trunchiat, într-un mod fals sau au fost pur și simplu ascunse

Știri 06.02.2019 15:19 Vizualizări1258 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României, Daniel Ioniță, la „Radio Chișinău”: Atât pentru cei din dreapta Prutului, cât și pentru cei din stânga bucăți din istorie au fost prezentate trunchiat, într-un mod fals sau au fost pur și simplu ascunse TVR

În anul 2019, când România deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, la Chișinău vor fi organizate mai multe acțiuni care să facă mai vizibile valorile și normele europene în Republica Moldova, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „Familia Diminescu” de la „Radio Chișinău”.

„Anul acesta, când asigurăm Președinția Consiliului Uniunii Europene, avem în vedere organizarea unor acțiuni inclusiv la Chișinău, care sunt menite să vizibilizeze norme, valori europene în R. Moldova și să repoziționeze R. Moldova în această arhitectură instituțională mai largă, mă refer aici la Parteneriatul Estic, un instrument de succes. Avem șansa să ne gândim nu numai la ceea ce s-a întâmplat cu Republica Moldova în Parteneriat și să încercăm să venim și cu o proiecție pentru viitor”, a precizat diplomatul.

Ambasadorul Daniel Ioniță a adăugat că manifestările dedicate Anului Centenar vor continua și în 2019, menționând că este vorba în special de evenimente culturale.

„Anul Centenar continuă și în acest an, nu am încheiat manifestările legate de Centenar anul trecut, vor fi și în acest an. Vom continua cu manifestări în aceeași linie, în specială manifestări culturale, care sunt menite să aducă la suprafață o istorie reală pentru că noi credem că o dată ce va fi cunoscută pe deplin această istorie, avem șansa unui viitor mai bun”, a menționat Daniel Ioniță.

În cadrul aceleași discuții, oficialul a amintit că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt speciale.

„Prin tot ceea ce facem aici dorim să susținem parcursul european al R. Moldova. Și tot ce înseamnă activități ale noastre sunt subsumate acestui înalt obiectiv. (...) Nu suntem aici nici să oferim lecții cuiva, suntem aici pentru a ajuta, pentru a facilita dialogul, de a promova și întări relațiile speciale dintre România și Republica Moldova. Aceste relații speciale trec dincolo de angajamentele, discuțiile politico-diplomatice pentru să sunt deja atomizate. (...) Pentru mult timp, atât pentru cei din dreapta Prutului, cât și pentru cei din stânga bucăți din istorie au fost prezentate trunchiat, într-un mod fals sau au fost pur și simplu ascunse. Cred că a venit timpul să privim cu responsabilitate la tot ceea ce s-a întâmplat atunci și să încercăm să disipăm aceste dileme care ne caracterizează uneori la nivel de identitate, legat de cine suntem noi”, a subliniat Ambasadorul României.

Daniel Ioniță a amintit de asemenea despre proiectele pe care România le realizează în Republica Moldova, pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de apartenența lor etnică sau de preferințele politice.

Interviul cu Ambasadorul Daniel Ioniță poate fi ascultat AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Polilogu 06.02.2019 19:14

Procesul de unificare a ROMANIEI început la 1 Decembrie 1918 a continuat până in 1920, odata cu semnarea Actului de la Trianon cu UNGARIA. Există documente istorice in ARHIVELE NATIONALE ,nu putine ,cunoscute deficitar si sporadic, iar altele deloc ! Toate trebuie cercetate și redate judecătii istorice de la nivelul anilor si secolului la care ne aflăm, Va fi un drum inexorabil si fără intoarcere, indifient cui place sau nu place.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md