20:23:41 25.09.2020
 
Stiri

Ambasada SUA salută ADOPTAREA repetată a proiectului de vânzare a terenului fostului Stadion Republican și-l „ÎNCURAJEAZĂ” pe Dodon să promulge „rapid” documentul

Politică 05.10.2018 17:39 Vizualizări1267 Autor: Ziarul National
Ambasada SUA salută ADOPTAREA repetată a proiectului de vânzare a terenului fostului Stadion Republican și-l „ÎNCURAJEAZĂ” pe Dodon să promulge „rapid” documentul Europa Liberă


Ambasada SUA la Chișinău a salutat faptul că Parlamentul a revotat ieri proiectul de lege care prevede vinderea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al misiunii diplomatice, după ce președintele Igor Dodon a refuzat să-l promulge și l-a întors în Legislativ.

„Ambasada Statelor Unite în Moldova salută adoptarea repetată a proiectului de vânzare a terenului Stadionului Republican Guvernului SUA și încurajăm promulgarea lui rapidă. Mai sunt multe etape până la pornirea construcției noului sediu al Ambasadei, inclusiv vânzarea transparentă a terenului de construcție la un preț rezonabil de piață, precum și finalizarea proiectului de construcție”, se arată în comunicat de presă al misiunii diplomatice.

Conducerea Ambasadei a explicat de ce are nevoie de un nou sediu.

„Este evidentă necesitatea unui nou sediu securizat al Ambasadei la Chișinău, care să corespundă standardelor Departamentului de Stat și să permită SUA să continue programele care facilitează creșterea economică și dezvoltarea instituțiilor puternice în întreaga Moldovă. O nouă Ambasadă va reflecta parteneriatul puternic între țările noastre și angajamentul SUA față de poporul Moldovei”, se arată în mesaj.

De menționat că Parlamentul a aprobat acest proiect de lege încă la 20 iulie curent, însă președintele Igor Dodon a refuzat să promulge documentul.

Surse bine informate au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că localul de agrement și corturile de tenis ar aparține fostului comunist, actual deputat socialist, Vladimir Țurcan.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL la acest subiect, deputatul Țurcan a râs, negând faptul că ar avea afaceri acolo. Socialistul ne-a spus că are un prieten care are corturi de tenis pe teritoriul fostului stadion, dar acesta a „privatizat legal, sută la sută” acel pământ încă în anii 90 ai secolului trecut.

Recent, Guvernul a decis că banii care vor fi obținuți din vânzarea terenului fostului Stadion Republican vor fi investiți în domeniul sportului și culturii fizice. Potrivit proiectului, „mijloacele financiare provenite din vânzarea-cumpărarea terenului amplasat în municipiul Chișinău, str. Tighina, nr. 12, cu suprafața de 5,1814 ha, (n.r. fostul Stadion Republican) vor fi utilizate pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale a culturii fizice și sportului”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Mihai 05.10.2018 20:50

E clar ca Dodon va face minzuri, dar e bine ca lucrurile se pot face si fara el.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md