05:57:11 13.08.2022
Stiri

Alți patru polițiști de frontieră, care toamna trecută cereau între 50 - 100 de euro de la pasagerii Aeroportului Chișinău, pentru că dețineau teste COVID false, pe banca acuzaților: „Știi ceva? 50 de euro și să vă dea Dumnezeu sănătate”

Actualitate 01.07.2022 13:33 Vizualizări1624 Autor: Ziarul National
Alți patru polițiști de frontieră, care toamna trecută cereau între 50 - 100 de euro de la pasagerii Aeroportului Chișinău, pentru că dețineau teste COVID false, pe banca acuzaților: „Știi ceva? 50 de euro și să vă dea Dumnezeu sănătate”


Încă patru dintre cei 15 polițiști de frontieră, prinși în toamna anului trecut că estorcau bani de la pasagerii de pe Aeroportul Internațional Chișinău, au fost dați pe mâna judecătorilor.

Ofițerii și procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în dosarele în care 15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au fost cercetați pentru pretindere de mită de la pasagerii care plecau din republică și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare.

CITIȚI și VIDEO // Cum împărțeau MITA polițiștii de frontieră de la Aeroport: „Știi ceva? 50 de euro și să vă dea Dumnezeu sănătate”

Anterior, alte șapte persoane au fost transmise în judecată, iar în privința unui polițist instanța deja a emis sentință de condamnare, aplicându-i o pedeapsă sub formă de amendă penală de 250 000 de lei, opt ani de privare de dreptul de a ocupa funcții publice în cadrul MAI și închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de 5 ani.

Amintim că, pe data de 29 septembrie 2021, CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la mai mulți angajați ai Sectorului de Poliție de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, aceștia fiind bănuiți că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere a testelor „COVID-19 false.

Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera R. Moldova pe sensul „ieșire” sume cuprinse între 50 și 100 de euro. De asemenea, unii angajați ai IGPF ar fi extorcat bani de la cetățeni moldoveni și străini, care intenționau să traverseze frontiera de stat a R. Moldova prin Aeroportulul Internațional Chișinău, pe sensul „ieșire”, pentru a nu le întocmi procese verbale cu privire la încălcarea regulilor de izolare.

În total, 11 persoane din 15 au ajuns în judecată, alte patru fiind scoase de sub urmărire penală, dar în privința cărora au fost inițiate proceduri contravenționale pentru primire de recompensă nelegitimă sau de folos material, care la fel au fost expediate în instanța de judecată pentru examinare și aplicarea sancțiunii conform competenței.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md