09:12:48 26.03.2023
Stiri

Alexandr Stoianoglo, demers la Procuratura Generală: Solicită încetarea practicilor de persecutare a persoanelor publice

Actualitate 26.01.2023 14:28 Vizualizări1040 Autor: Ziarul National
Alexandr Stoianoglo, demers la Procuratura Generală: Solicită încetarea practicilor de persecutare a persoanelor publice


Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a înaintat astăzi un demers către Procuratura Generală prin care solicită încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru îmbogățirea ilicită.

Procuratura Generală a pornit, din 2021, mai multe dosare pentru îmbogățire ilicită în condițiile unui vid de metode de investigare, a afirmat Stoianoglo într-o conferință de presă. El acuzat că procurorii ar admite practici neuniforme și abuzive, iar procesele penale inițiate ar încălca grav legislația.

Potrivit lui Stoianoglo, dosarele de îmbogățire ilicită sunt pornite în baza aparențelor și nu a faptelor concrete.

„Toți cei implicați în combaterea corupției trebuie să-și conformeze activitățile cadrului legal. Nu este posibil de făcut dreptate pe nedreptăți. În consecință, procurorii continuă să încalce flagrant legea și să creeze premise pentru sancționarea în viitor a Republicii Moldova la CEDO. Fac apel către toți procurorii colegi vizați – să revină la legalitate, să respecte Constituția cu soluționare în termeni proximi a tuturor cauzelor penale cu reabilitarea și scuzele publice corespunzătoare față de persoanelor supuse ilegal urmăririi penale”, a declarat Stoianoglo, citat de Radio Moldova.

De cealaltă parte, ofițerul de presă al Procuraturii generale, Violina Moraru a respins acuzațiile lui Alexandr Stoianoglo precizând, pentru aceeași sursă, că Procuratura își exercită toate acțiunile conform legii.

„Procuratura este instituție apolitică și își exercită atribuțiile în strictă conformitate cu prevederile legale fără a admite vreo imixtiune din exterior. La fel, în cadrul instrumentării cauzelor penale, procurorii garantează respectarea drepturilor și participanților la procesul penal prevăzute atât în Constituția Republicii Moldova cât și în tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte”, a afirmat Violina Moraru.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut la 5 octombrie 2021 și a fost suspendat din funcție, fiind cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Șeful suspendat al Procuraturii Generale respinge toate acuzațiile și se declară nevinovat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md