09:50:10 21.09.2017
Stiri

Alegeri regionale astăzi în Rusia: Partidul lui Putin, dat drept câștigător

Știri 10.09.2017 16:30 Vizualizări615 Autor: Ziarul National
Alegeri regionale astăzi în Rusia: Partidul lui Putin, dat drept câștigător Pagina de Rusia

Rușii votează, duminică, în cadrul alegerilor regionale al căror mare învingător este așteptat să fie fără probleme partidul la putere, Rusia Unită, informează agenția DPA.

Rusia Unită, asociată cu președintele Vladimir Putin, a câștigat o super-majoritate în parlamentul federal anul trecut. În alegerile de duminică, inclusiv pentru guvernatori și parlamentari locali, se așteaptă ca partidul de guvernământ să obțină rezultate similare.

Partidul Comunist, care are un sprijin permanent în unele regiuni, și Partidul Liberal Democrat populist ar putea să fie următoarele două cele mai puternice partide. Secțiile de votare urmează să se închidă în cea mai vestică regiune a Rusiei, Kaliningrad, la ora 21.00 (19.00 GMT).


„Este foarte puțin probabil, chiar dacă un membru al unui alt partid câștigă alegerile pentru guvernator (...), ca el sau ea să se revolte împotriva liniei oficiale, căutând în schimb să coopereze cu guvernul federal, care controlează fluxurile financiare și stabilește politicile fiscale", a declarat analistul politic rus Nabi Abdullaev, director asociat pentru Rusia la grupul de consultanță global Control Risks Group.

Pentru a candida pentru postul de guvernator, un potențial candidat trebuie să fie aprobat de un anumit număr de funcționari municipali de rang înalt, în funcție de regiune. Acest așa-zis „filtru municipal”, introdus într-o lege din 2012, a fost un obstacol insurmontabil pentru mulți candidați importanți ai opoziției.

Primarul celui de-al patrulea cel mai mare oraș al Rusiei, Ekaterinburg, Evgheni Roizman, nu a reușit să obțină numărul minim de semnături de la deputații municipali pentru a candida pentru guvernator duminică. El și figura proeminentă a opoziției Aleksei Navalnîi au cerut boicotul votului de duminică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md