03:34:40 19.08.2019
 
Stiri

ALEGERI EUROPENE 2019 // Facebook a înăsprit regulile privind plasarea de publicitate electorală în UE. Ce proces de autorizare trebuie să parcurgă cei care doresc să posteze materiale publicitare cu caracter electoral

Știri 03.04.2019 09:08 Vizualizări895 Autor: Ziarul National
ALEGERI EUROPENE 2019 // Facebook a înăsprit regulile privind plasarea de publicitate electorală în UE. Ce proces de autorizare trebuie să parcurgă cei care doresc să posteze materiale publicitare cu caracter electoral

Facebook a înăsprit vineri regulile privind plasarea de publicitate electorală pe platforma dedicată Europei, decizie care survine în urma presiunilor eercitate de Comisia Europeană, care a solicitat în repetare rânduri platformelor online să sporească eforturile pentru prevenirea amestecurilor străine în alegerile europene, programate pentru luna mai, anunță Adevărul.ro.

Acuzată de toleranţă în faţa propagării ştirilor false, în special dinspre Rusia, reţeaua de socializare Facebook a anunţat că şi-a sporit resursele şi personalul, în scopul de a asigura integritatea alegerilor europene.

”Este vorba de o prioritate pentru comapanie, nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru”, a declarat Richard Allan, vicepreşedinte al Facebook, în cursul unui videoconferinţe cu jurnaliştii la Bruxelles, transmite Reuters.

Facebook a pus la dispoziţie un instrument care permite utilizatorilor să vadă cine difuzează publicitate în scop electoral pe platforma sa, pentru ce sumă şi câte persoane au consultat un conţinut.

Cei care postează publicitate electorală vor trebui să treacă prin mai multe verificări. Solicitanţii trebuie să furnizeze documente de identitate şi detalii de contact amănunţite care să permită realizarea unor verificări. De asemenea, nu se poate plăti pentru a difuza o campanie dintr-o altă ţară.

De asemenea, Facebook solicită utilizatorilor să raporteze orice abuz de la aceste reguli, creând astfel un sistem de identificare a conținuturilor publicitare care încearcă să scape acestor reglementări.

Toată publicitatea electorală va fi arhivată şi păstrată timp de şapte ani într-o bibliotecă digitală (Ad Library) cu acces liber, ceea ce va permite presei, cercetătorilor, politologilor şi ONG-urilor să o studieze.

Autorităţile vor putea la rândul lor să recurgă la această arhivă dacă au nevoie pentru investigaţii. Toate conţinuturile electorale care nu respectă noile criterii vor fi blocate începând de la mijlocul lui aprilie.

Scopul acestor măsuri este de a împiedica organizaţiile sau persoanele fizice străine să încerce să influenţeze votul alegătorilor europeni prin intermediul anunţurilor de pe Facebook sau Instagram.

Aceste măsuri, care sunt implementate deja în Statele Unite, Brazilia, India, Marea Britanie, dar şi în Ucraina, vor fi extinse la nivel mondial începând din iunie.

Amintim faptul că la 28 februarie, Comisia Europeană a publicat rapoartele privind platformele online Facebook Google și Twitter care reflectă progresele înregistrate în ianuarie 2019 cu privire la angajamentele lor de combatere a dezinformării.

Comisia a solicitat să primească informații detaliate pentru a monitoriza progresul în ceea ce privește controlul plasării anunțurilor, transparența publicității politice, închiderea conturilor false și sistemele de marcare a automatelor.

Aceste trei platforme online sunt semnatare ale Codului de practică împotriva dezinformării și li s-a cerut să raporteze lunar despre acțiunile lor înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019.

Monitorizarea Codului de bune practici face parte din Planul de acțiune împotriva dezinformării adoptat de Uniunea Europeană în decembrie anul trecut pentru consolidarea capacităților și consolidarea cooperării între statele membre și instituțiile UE pentru a aborda în mod proactiv amenințările reprezentate de dezinformare.

Semnatarii rapoartelor, Facebook, Google, Twitter, s-au angajat pentru aplicarea Codului de bune practici în octombrie 2018 pe bază de voluntariat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md