05:27:38 24.04.2024
Stiri

Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și implicațiile în securitate a inteligenței artificiale, printre subiectele abordate la Reuniunea AP OSCE de la Viena: R. Moldova, reprezentată de deputații Veronica Roșca și Gheorghe Ichim

Actualitate 22.02.2024 10:25 Vizualizări1029 Autor: Ziarul National
Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și implicațiile în securitate a inteligenței artificiale, printre subiectele abordate la Reuniunea AP OSCE de la Viena: R. Moldova, reprezentată de deputații Veronica Roșca și Gheorghe Ichim


Cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), care are loc în perioada 22 - 23 februarie curent la Viena, Austria, va dezbate „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”.

Reuniunea va include sesiuni ale celor trei comitete generale ale Adunării Parlamentare. Membrii Comitetului general pentru afaceri politice și securitate vor aborda, în cadrul unei dezbateri speciale, subiectul privind activitatea OSCE în Ucraina în timpul războiului de agresiune al Rusiei.

Totodată, agenda Comitetului general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare va include dezbaterea specială privind disidenții politici și prizonierii politici, iar în cadrul Comitetului general pentru afaceri economice, știință, tehnologii și mediul înconjurător va fi supus dezbaterii subiectul privind inteligența artificială: o avansare tehnologică cu implicații în securitate.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a AP OSCE este constituită din deputații Veronica Roșca și Gheorghe Ichim.

Participanții la forumul interparlamentar, reprezentanți a 57 de state, vor fi salutați de președinta Adunării Parlamentare a OSCE, Pia Kauma, și președintele Consiliului Național din Parlamentul Austriei, Wolfgang Sobotka. De asemenea, vor avea discursuri președintele în exercițiu al OSCE și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Maltei, Ian Borg, precum și secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md