Adevărate BOMBE cu ceas, n-o să-ți dorești să le mai cumperi vreodată. Alimentele „cancer pe pâine” ucid încet și sigur
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi spunea într-una din emisiunile TV că „absolut toate produsele din magazine și supermarketuri, (teoretic – mai puțin cele eco), sunt pline de chimicale”. Iată câteva alimente care te ucid încet, dar sigur pe care le găsim în magazine, potrivit newsalert.ro.
Pateurile vegetale și mezelurile de post. Aceste produse au în compoziția lor peste 12 E-uri! Crenvurștii vegetali, pateurile și salamul de soia, sunt pline de chimicale, menite să suplinească lipsa materiei prime – carnea, menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită. Sunt pline de otrăvuri, arome, stabilizatori, emulgatori, agenți de îngroșare, coloranți, alergeni și să nu uităm și de reziduurile de pesticide, îngrășăminte, anti-dăunători și toate chimicalele cu care au fost tratate vegetalele și care se regăsesc în acestea, în cantități semnificative.
Consumatorii acestor produse sunt amenințați de foarte multe boli: fosfații împiedică fixarea calciului în oase, copii își încetează creșterea, cresc numărul persoanelor cu osteoporoza, cresc obezitatea, gumele pentru omogenizare nu pot fi digerate de tubul digestiv decât în 10 ani, apar gastrite, ulcere, și cea mai urâtă forma de cancer: cel colono-rectal.
Pateul de ficat. În timpuri de mult apuse, pateul de ficat avea în componența sa… ficat, ca prim ingredient. Astăzi, majoritatea mărcilor cunoscute (sau mai puțin cunoscute) au un procent de 15-25 % ficat de porc – într-o conservă de ficat de porc ! Urmează în compoziție slănină, șorici, faina albă de grâu (!), proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată (după gust, fără specificarea cantității), zahar, carmin (colorant), gluten (agent alergen), nitrit de sodiu (E-250) pe post de conservant (potențial cancerigen), E-uri pentru colorare din belșug, potențiatori de gust și mai multe tipuri de substanțe conservante deodată.
Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea este folosita în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși. Se evidențiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitritul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putând declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington.
În 10 kg de produs finit, găsim 1,5-2,5 kg ficat, apoi multa apă, slănină, șorici fin măcinat și restul de chimicale menite să “lege” combinația de masă organică de origine animală.
A consuma acest pateu este la fel de nesănătos ca și cum ai bea cola. Nu este recomandat diabeticilor, dar nici restului consumatorilor, întrucât poate predispune la diabet.
Crenvurști de pui. Conține 40% carne scoasă mecanic, 60% apă și slănina. 10 kg de crenvurști conțin 4 kg de piept de pui. Carnea scoasă mecanic de pe oase este măcinată fin, împreună cu slănina, piele de pui, apoi totul se combină cu apă, condimente, amidon și soia. În final se colorează cu carmin și se formează crenvurștii, ambalați în membrane, care se fierb și se afumă înainte de a fi plasați în pungi de plastic, pentru vânzare.
Acești crenvurști sunt un pericol pentru sănătate, conținând grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli vasculare, cresc colesterolul, putând duce la obezitate și osteoporoză.
Brânză topită cu cașcaval
Ingrediente: brânza 30%, apă, cașcaval 23%, lapte praf degresat, amidon din cartof, unt, săruri de topire (E-452, E-339), corector de aciditate: carbonat de sodiu.
Brânza topita este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lenta de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depunerile de calciu, respectiv E-339, care emulsionează și protejează grăsimile față de rancezire și stabilizează culoarea. Are efect laxativ și poate tulbura echilibrul calciu/fosfor.
Cașcaval fără brânză
Produsul este făcut pe baza de uleiuri vegetale și cazeina. Se mai numește și “specialitate cu aroma de edam”.Ingrediente: apa, uleiuri vegetale 28%, cazeina 10%, sare de mare, emulgatori: difosfați de sodiu și citrați de sodiu, aroma edam, conservant: acid ascorbic, gelifiant: caragenan, colorant: beta caroten.
Produsul nu are nimic comun cu nici un fel de brânza. Conține cazeina, extrasă din laptele de vacă sau de oaie și un amestec apa, uleiuri vegetale, sare de mare, emulgatori conservant, gelifiant și colorant, mixate la nivel industrial și condimentate cu o suspecta “aroma edam”, care nu are nici o legătura cu brânza Edam, un produs tipic olandez. Este recomandat pentru sandwich-uri, salate și pizza.
Conservanții, emulgatorii și coloranții pe care îi conține complica efectele în timp asupra consumatorilor.
Consiliul Județean Buzău realocă 320 000 de euro pentru trei proiecte de investiții în Republica Moldova
R. Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forţele armate convenţionale în Europa, din cauza războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei
„Rusia NU poate învinge Ucraina și probabil va PIERDE războiul”. Cele mai noi perspective despre situația din țara vecină