04:52:07 08.12.2021
Stiri

A fost sau nu BĂTUT George Simion înainte de a fi expulzat? Declarația Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță

Știri 02.10.2018 12:45 Vizualizări1532 Autor: Ziarul National
A fost sau nu BĂTUT George Simion înainte de a fi expulzat? Declarația Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță


Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, îl încurajează pe președintele Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, expulzat astă-noapte din R. Moldova pentru o perioadă de cinci ani, să utilizeze toate modalitățile legale pentru a clarifica situația sa.

Excelența Sa, Daniel Ioniță, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că George Simion este singurul în măsură să solicite explicații de la autoritățile R. Moldova responsabile de expulzarea sa și să solicite o decizie de judecată în acest caz.

Potrivit diplomatului român, starea de sănătate a lui George Simion, care susține că a fost bătut înainte de a fi îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova, poate fi verificată foarte ușor, întrucât, imediat după trecerea frontierei R. Moldova, acesta a ajuns în punctul de trecere a frontierei cu România.

Daniel Ioniță a adăugat că la telefonul de urgență al Ambasadei României nu a fost recepționat niciun apel vizavi de solicitarea de asistență consulară pentru George Simion, dar pe adresa electronică a misiunii diplomatice au fost expediate mai multe mesaje vizavi de ceea ce i s-a întâmplat liderului de la „Acțiunea 2012” și acestea sunt analizate.

Menționăm că deputatul de la București, originar din R. Moldova, Constantin Codreanu, a solicitat Ministrului Afacerilor Externe al României să reacționeze în acest caz: „Speranțe legat de intervenția Ambasadei de la Chișinău nu am. Sper, totuși, să avem o poziție clară în acest sens din partea Ministerului Afacerilor Externe de la București”.

Unioniștii din R. Moldova au anunțat pentru astăzi, la ora 15.00, un protest în fața Biroului Migrație și Azil de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, împotriva „abuzurilor guvernării și decizia nedreaptă de expulzare a cetățeanului român George Nicolae Simion”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md