11:15:56 21.01.2020
 
Stiri

Vladimir Țurcan, declarații PATETICE din noua sa postură de șef la CC: „Eu nu sunt fililog, dar mă conduc de un principiu: Nu este important cum se numește limba”

Politică 19.08.2019 13:18 Vizualizări1662 Autor: Ziarul National
Vladimir Țurcan, declarații PATETICE din noua sa postură de șef la CC: „Eu nu sunt fililog, dar mă conduc de un principiu: Nu este important cum se numește limba”


Fostul deputat comunist și socialist, Vladimir Țurcan, ales astăzi în funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), a ieșit în fața presei pentru a asigura cetățenii R. Moldova că a renunțat la calitatea de membru de partid (al socialiștilor - n.r.) și că în activitatea sa la Înalta Curte va „uita” de preferințele politice și va acționa „în conformitate cu Constituția”.

„Va fi strict respectată nu pur și simplu legislația în vigoare, va fi respectat jurământul pe care noi l-am depus vinerea trecută, pe 16 august, și anume noi să executăm aceste atribuții de judecător CC în strictă conformitate cu Constituția. Nu putem fi supuși la nicio forță politică. În capul mesei va fi Constituția și doar Constituția”, a declarat patetic Țurcan.

Întrebat despre schimbările promise de actuala guvernare, care o acuza pe fosta că a politizat instituția prin delegarea unor membri de partid la Înalta Curte, mai ales că Parlamentul a organizat un concurs care nu a fost luat în calcul, iar dânsul nici nu a participat la acel exercițiu, Țurcan a răspuns că „nu contează în cazul dat însăși noțiunea de concurs”: „Este foarte important cine a fost numit și cum vor fi exercitate aceste atribuții”.

Țurcan crede că diferența dintre ceea ce a fost și ceea ce avem este că actuala componență a CC știe că „atunci când ești în serviciul statului, trebuie să uiți de orice preferință politică”.

CITIȚI și Cine este Vladimir Țurcan, noul președinte al Curții Constituționale: Pensie grasă, casă de milioane și „Lexus” nou, cumpărat cu 10 000 de euro

Noul președinte al CC, care vorbește o română cu o puternică influență rusească, a ținut să puncteze și problema denumirii limbii din R. Moldova.

„Eu nu sint filolog, nu sunt lingvist. Sunt jurist, am și studii politice. Dar eu tot timpul m-am condus de un principiu: limba există pentru aceea ca să unească oamenii, societatea și, prin aceasta, să consolideze statul. Nu pentru dezbinare. (...) Nu este important cum se numește limba. Principalul este ca cei care vorbesc și se înțeleg unii pe alții să facă tot posibilul ca R. Moldova să fie într-adevăr un stat suveran, independent și prosper”, a spus Vladimir Țurcan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md