04:49:19 17.04.2024
Stiri

Vladimir Maiduc: ”Procuratura are intenții rele”

Important 26.04.2013 16:33 Vizualizări2981 Autor: Raisa Lozinschi
Vladimir Maiduc: ”Procuratura are intenții rele” adevarul.md


”Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are dreptul să-și verifice angajații la locul de muncă, inclusiv safeurile, dulapurile și încăperile instituțiilor care îi aparțin, conform Ordinului nr. 100. Ceea ce a făcut MAI la Comisariatul General de Poliție al mun. Chișinău este o verificare absolut legală privind regimul secret de lucru”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Vladimir Maiduc, șeful Direcției investigații și securitate internă a MAI.

Șeful Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, Corneliu Bratunov, a anunțat astăzi că a fost inițiat un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și abuz de putere în baza unui demers al câtorva colaboratori ai Comisariatului general de Poliție al mun. Chișinău. Aceștia s-au plâns la procuratură după ce MAI a descins în luna ianuarie curent și a ridicat din birourile unor angajați inclusiv ”270 de convorbiri telefonice păstrate nelegitim”. Dosarul anunțat astăzi vizează conducerea MAI.

”Noi nu am mers acasă la colaboratorii MAI, ci la locul de muncă. Sunt niște aberații, procuratura are intenții rele și a pornit intenționat acest dosar. În timpul acelei verificări, am depistat mai multe documente emise de procurorii pe cauze excepționale de la Procuratura Generală, unele vizau percheziții și nu aveau ce căuta acolo la poliție. Acum, aceiași procurori au inițiat acest dosar penal”, a declarat Maiduc, lăsând să se înțeleagă faptul că inițierea acestui dosar penal ar avea legătură cu situația politică din țară.

Potrivit lui Maiduc, în urma verificărilor făcute de MAI în ianuarie, șeful Poliției Criminale Ruslan Saachian a fost eliberat din funcție, comisarul adjunct pentru lucru operativ Alexei Laza a fost sancționat și suspendat din funcție până la finalizarea anchetei, iar fostul comisar al capitalei, actual șef al Direcției Poliție Municipală, Sergiu Cociorvă, a fost sancționat, dar își continuă activitatea.

”Noi am sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție vizavi de șirul de încălcări depistate în urma acelor verificări și au fost pornite câteva dosare penale. Am mai trimis la procuratură un șir de încălcări comise de Ruslan Saachian, dar procurorii nu se grăbesc să inițieze un dosar penal”, a mai spus Maiduc.

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md