20:41:52 17.07.2018
 
Stiri

FOTO // Vlad Plahotniuc, în SUA: „R. Moldova este ținta unui RĂZBOI HIBRID din partea Rusiei. Viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul R. Moldova”

Politică 07.12.2017 09:38 Vizualizări1971 Autor: Ziarul National
FOTO // Vlad Plahotniuc, în SUA: „R. Moldova este ținta unui RĂZBOI HIBRID din partea Rusiei. Viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul R. Moldova”

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, care se află într-o vizită de lucru în aceste zile în Statele Unite ale Americii, a avut primele întrevederi cu unii oficiali americani. Democratul s-a întâlnit cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Texas, Christopher Andrew Coons, senator în Senatul SUA, și cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Oklahoma, transmite serviciul de presă al PD.

Potrivit sursei citate, discuțiile s-au axat pe subiecte de interes internațional, cu accent pe situația din R. Moldova și din regiune.

„În cadrul întâlnirii cu Will Hurd, au fost discutate aspecte privind reformele interne ale R. Moldova și asigurarea securității republicii noastre. Hurd are o experiență consistentă în ceea ce privește reforma administrației și securitatea, fiind membru în două comitete de profil din Camera Reprezentanților – Comitetul pentru Supraveghere și Reforma Guvernului și Comitetul pentru Securitate Internă.

Will Hurd a apreciat eforturile R. Moldova pe calea apropierii de Vest, afirmând că Rusia reprezintă o preocupare pentru SUA. Acesta a exprimat, totodată, regretul că acordurile internaționale privind regiunea transnistreană (inclusiv decizia summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999) nu au fost respectate”, se spune în comunicat.

La rândul său, senatorul Christopher Andrew Coons a afirmat, în cadrul întrevederii cu Vlad Plahotniuc, că realizează importanța R. Moldova în regiune, inclusiv rolul pe care l-a jucat și îl va putea juca în raport cu alte state din aceeași zonă, precum Ucraina și Georgia. Senatorul Coons a mai afirmat faptul că înțelege riscurile existente privind conflictul înghețat prin care trece R. Moldova.

Și congresmanul Markwayne Mullin a afirmat că susține ferm obiectivul de integrare europeană a R. Moldova. Totodată, oficialul american a mai spus faptul că sprijină total eforturile de combatere a acțiunilor ostile din partea Rusiei, se mai precizează în comunicatul PD.

În cadrul discuțiilor, președintele PD a făcut o prezentare a principalelor reforme ale guvernării în anii 2016 și 2017, accentuând susținerea pe care FMI, Banca Mondială și UE o acordă acestor reforme. „Vlad Plahotniuc s-a referit, pe scurt, la măsurile de stimulare a mediului de afaceri, la reducerea birocrației, la întărirea legislației financiar-bancare, precum și la îmbunătățirea funcționării justiției. De asemenea, dialogul a vizat și eforturile R. Moldova pentru interconectarea energetică cu UE, prin intermediul României”, mai arată sursa citată.

În privința securității naționale, președintele PD a afirmat că R. Moldova este ținta unui război hibrid din partea Federației Ruse, care include o propagandă agresivă, măsuri economice defavorabile, precum și susținerea forțelor politice pro-ruse din țară.

Plahotniuc a menționat că trupele rusești continuă să se afle pe teritoriul R. Moldova și că republica noastră insistă pentru retragerea acestora. Referindu-se la politica internă, liderul democrat a subliniat că viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul R. Moldova. „Important este să menținem cursul european și să nu permitem preluarea puterii de către forțele proruse”, a punctat Plahotniuc.

Alături de președintele PD, care este în fruntea unei delegații a Coaliției de guvernare, la aceste întâlniri au fost prezenți vicepreședintele democrat și președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele PPEM și vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă, vicepreședintele PD și ministrul Justiției Vladimir Cebotari.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Mihail 07.12.2017 10:26

Rusia nu este o tara pașnica, sunt foarte răzbunători mai ales atunci Cind tara noastră, are succes si reLatii bune cu UE! Pierde exporturile noastre si asta nu le convin

Lilian 07.12.2017 10:47

Rusii au ca scop distrugerea Moldovei ca stat de drept, iar Dodon este una din principalele unelte ale lor. Era si Usati, doar ca acesta deja a fugit.

Artur 07.12.2017 10:57

Acume clar de ce rușii au deschis un dosar penal pe numele lui Plahotniuc? :)

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md