00:33:58 08.10.2022
Stiri

VIDEO // UTIL pentru persoanele care au nevoie de analogi de insulină și dispozitive medicale: Cum puteți beneficia de aceste produse compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie

Actualitate 20.09.2022 18:57 Vizualizări813 Autor: Ziarul National
VIDEO // UTIL pentru persoanele care au nevoie de analogi de insulină și dispozitive medicale: Cum puteți beneficia de aceste produse compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie
Poză simbol


Cetăţenii R. Moldova care au nevoie de analogi de insulină și dispozitive medicale pot beneficia de aceste produse farmaceutice compensate în premieră din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat marți un spot video în care sunt explicați pașii ce urmează a fi întreprinși pentru a beneficia de teste și lanțete pentru monitorizarea glicemiei, pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare după o procedură simplă, similară celei de compensare a medicamentelor.

Rețeta pentru dispozitivele medicale compensate trebuie luată de la medicul de familie și prezentată la cea mai apropiată farmacie.

În lista de medicamente compensate au fost incluse recent un șir de preparate ce sunt oferite gratuit, precum analogii de insulină persoanelor cu diabet, dar și mai multe medicamente celor care primesc îngrijiri paliative în ambulatoriu.

CNAM îndeamnă medicii să prescrie, iar farmaciștii să elibereze medicamentele și dispozitivele compensate conform indicațiilor medicale, să informeze populația despre posibilitatea de a beneficia de produsele respective, precum și să asigure accesul la acestea.

Menționăm că, începând cu luna iulie curent, analogii de insulină și dispozitivele medicale sunt compensate în premieră din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md